onsdag 23. desember 2009

God jul :)

Så ble det plutselig jul i år også!
Desember flydde avgårde akkurat som den måneden pleier og forsvinne...
I dag er jeg bare rett innom for å ønske alle en riktig god jul! Vi skal feire julaften i vårt nye hus sammen med mine foreldre og min bror med familie, noe vi gleder oss masse til.

Ellers er alt klart til jul hos oss. Det tegner til å bli hvit jul på oss i år og Mattias er unektelig vakker i nissedrakten sin :)
Dersom noen skulle finne på og komme på et uanmeldt julebesøk, er det bare til å kjøre opp i Skogveien og se etter dette koselige huset på venstre hånd.

tirsdag 22. desember 2009

I skogveien 50...

Etter en god uke i nytt hus, har ting stabilisert seg i Skogveien 50 A. Dessverre har vi enda ikke fått nett, og etter at jeg purret på Nextgentel i går og fikk vite at installasjon er beregnet til 6 januar, ble jeg lettere oppgitt...
Derfor tok jeg i dag med meg macen til Kafe Fru Luna, hvor jeg sitter nå og nyter en god kopp kaffe og den utsøkte gulrotkaken deres! Mmmmmmmmmmmmmmmm:)
Ellers så er huset etterhvert så møblert som det kan bli når man flytter fra 80 kvadrat til 160.. Det betyr at det er deilig mye luft melom møblene, og at vi har god plass :)
Vi har valgt å benytte det største rommet til bibliotek/kontor, og er superfornøyde med å få dekket en hel vegg med Billy reoler (inludert en special edition) fra Ikea!
Vi har masse bøker begge to nemlig, og det blir jo ikke akkurat færre med årene ;)
Tar med et lite glimt fra stuen også, sånn helt på tampen, før jeg vier kaken all min konsentrasjon:)

onsdag 16. desember 2009

Innflyttet!


Mandag flyttet vi offisiellt inn i vårt nye hjem. Tiden flyr og det er cirka tusen ting som skal monteres, pakkes ut og vaskes. Det er så vidt det blir tid til litt blogging innimellom:)
Legger bare ut bilde av kjøkkenet (fra Idesenteret) vårt - superfornøyd med kokeøyen og ikke minst de knalle barkrakkene (fra Nysted).


Og så må vi jo ta med et fra Mattias sin lekekrok. Han har cirka halve stuen, Denne Expedit reolen er genial som lekeoppbevaring, og selvsagt, i mitt 7 måneder gamle barns logiske tankegang, som forhindringsløype:)

søndag 13. desember 2009

Friske barn:)

En litt personlig vinkel plutselig her i dag... En tanke som spratt forbi i hodet mitt, ble til et aldri så lite innlegg i Lillis verden...
Da Mattias ble født, lå han i seteleie, og hadde medfødt hofteleddsdysplasi, som følge av det. Han lå med beina spent til siden i 3 måneder med Frejkas pute. Egentlig en bagatell i den store sammenhengen, men jeg kom til å tenke på det igjen nå når jeg fikk dette bildet fra min kusine. Når han ligger på ryggen ligger han fortsatt slik med beina sine...
Vi var til kontroll på poliklinikken for et par uker siden, og vi var kjempeglade da legen friskmeldte han, med kommentaren: "Han er helt frisk, og jeg håper jeg aldri ser han igjen!" med et smil om munnen. Det er da jeg atter en gang ser hvor heldige vi er! Jeg vil ikke engang tenke på alle de andre barna denne legen ser og prøver å hjelpe i løpet av en arbeidsdag. Det var faktisk sånn at jeg fikk et stikk med dårlig samvittighet over at jeg bekymret meg for Mattias, og ikke minst for å oppta legens tid... Men det ser jo alle at er bare tull! Vi må jo undersøke barna våre.. Det er ikke det som er poenget. Poenget mitt i dag var rett og slett: At jeg er takknemlig og glad for det jeg har :) Og mest av alt for hver dag med begge guttene i mitt liv :)

lørdag 12. desember 2009

innflyttingsklart hus :)

Ja, takket være min fars ukuelige pågangsmot fikk vi brukstillatelsen før helgen. Jeg tror han har ringt kommunen 20 ganger og i tillegg troppet opp på rådhuset. Men det hjalp i hvert fall :) Dagen i dag er gått med til å rydde ut verktøy og byggestøv. Spikerhullene er sparklet, lamper er kommet opp (ikke alle, men nok..) og hele andre etage er vasket ned.
Da ligger det meste til rette for en god flytte og vaske dag i morgen!
Dersom det blir lite blogging fremover skyldes det travlere tider og ingen nettilgang... Fortsatt god helg :)

torsdag 10. desember 2009

Drømmehjemmet 7

Det har aldri vært nærmere innflytning enn det er nå... Kjøkkenet er montert, baderomsmøblene er på plass og vi har til og med begynt å montere litt lamper og å sparkle spikerhullene i listverket. Det som mangler for håndverkerne å gjøre er da bagateller. Det er litt listing, en lyslist over kjøkkenbenken som må ferdigstilles for elektrikeren, et speil rørleggeren skal montere... Ja, kort sagt en hel mengde med bittesmå jobber som må gjøres før vi kan flytte inn. Allikevel regner vi med at alle håndverkerne blir ferdige til helgen! Men, betyr det at vi kan flytte inn til helgen da? NEI! Vi må avvente innflytting til vi får midlertidig brukstillatelse fra kommunen! I og med at vi bygger en tomannsbolig, og begge boenhetene ikke er ferdige samtidig, kan vi nemlig ikke levere inn et sluttført avfallshåndteringsregnskap, og det er nok til at det ikke er lov til å faktisk bo i huset uten en midlertidig tillatelse! Så får vi se hvor lang tid Askøy kommune klarer å bruke på å behandle søknaden vår da.. Det er i hvert fall, bare litt, fortvilende om de skulle finne på å bruke flere uker på DEN jobben. Vi krysser fingre og håper på kort saksbehandlertid, slik at vi får lov til å feire jul i eget hus:)

tirsdag 8. desember 2009

Julebakst

Jeg skulle begynne på julebaksten og hørte med mannen min, hva han ville ha?
Svaret var kort og kontant "kun peppernøtter!"
I og med at oppskriftsbøkene mine er fint pakket ned, googlet jeg etter oppskrift (på danske nettsteder) skrev handleliste og trodde jeg skulle gå i gang!
Nope! "Det må være etter mors oppskrift!" kom det kontant. Dermed ble det sendt epost til svigermor og bakingen ble utsatt... I dag har derimot Mattias (som nok mest så på og luktet) og meg bakt et lite lass peppernøtter (som forøvrig IKKE skal trilles fine, de skal i følge min mann være litt ujevne).
De er prøvesmakt og smaker utmerket, og er nå lagt i mors gamle kakeboks, som er kjempefin, og nok er tilnærmet like mange år som jeg er :)

For de interresserte følger nå Svigermors oppskrift på Peppernøtter:
700 g. mel
1/4 tsk. Ingefær
1/4 tsk. Peber
2 tsk. Kanel
3 Tsk. Kardemomme
1 Tsk. Nellike
2 tsk. hjortetaksalt
100 g. mørk Farin + 300 g. sukker)

3 æg
200 g. smeltet margarine

ca. 1/4 kop vand

Alle tørre ting blandes, -æg og margarine blandes og æltes i - vand æltes i tilsidst...

Bages ved ca. 200 gr. -God fornøjelse.
En liten tilleggsoppskrift fra meg: Det hele blir endu sjovere om en vakker lille dreng kigger på :)

lørdag 5. desember 2009

Pay it forward

Pay it forward

Jeg har meldt meg på inne hos Fargelykke og synes dette høres spennende ut!
Vil du også være med? Bare sånn for moro skyld?
Her er reglene:

1. Du skal ha egen blogg, så du også kan spre budskapet.
2. Du skal ha lysten til å glede andre.
3. Du skal sende dine egne 3 gaver avsted innen de neste 365 dagene.

De første tre som melder seg på PIF her hos meg, får en gave av meg innen et år, altså.
Det eneste jeg ønsker du skal gjøre for meg er at du gir det samme løftet i sin egen blogg.

Så får vi se hvordan dette går :)


torsdag 3. desember 2009

Årets julekalender går til.......

Denne julekalenderen ble visstnok brodert til meg av min morfars kone, da jeg var baby (jeg har forøvrig alltid trodd det var til min mor den var laget...) Tidligere år har jeg brukt det som min julekalender og vi har laget pakkekalender til mannen min og meg på den. I år, i og med at vi bor her vi bor, har jeg istedet laget julekalender til min mor og far. Min mor har laget til min far og til alle oss barn i mange år, men hun ble helt paff da jeg sa at den andre pakken var til hun! "jeg har jo ikke fått julekalender på 34 år!" utbrøt hun og lo. Da er det jeg kjenner på en ørliten "nål" i magen. Er det sånn at vi for sjelden gir våre foreldre positive overraskelser? At vi må bli flinkere til å fortelle - og vise dem at vi er glade i dem, takknemlige for all hjelp? Svaret her må bli et stort "JA! Og julen er et godt tidspunkt å starte på." Det er liksom bare "på sin plass" at mor og far stiller opp, gir oss oppmerksomhet, en klem og små gaver i hverdagen. Men, nå når jeg er voksen, har jeg forstått at det er "på sin plass" at jeg skal bli flinkere! Og da startet jeg med en liten julekalender, med 2 små gaver på hver dag, en til mor og en til far :) Det er visstnok et ordtak som sier: "mange små blir til stor Å".

tirsdag 1. desember 2009

Bessas gamle stol

Jeg var så heldig å få overta min bestemors gamle gyngestol for tre år siden. En stol min far var langtenkt nok til å ta vare på da hun døde for 8 år siden. Det er en godt brukt furustol fyllt av gode minner, men med nedslitte armlener og putetrekk:) Jeg kan si mye om stolen, men fin var hverken den eller putene...Bessa satt i timesvis hver dag og strikket, gynget, så på tv og koste seg. De siste tre årene har slitasjen vært skjult under et teppe, siden jeg aldri kom så langt som til å pusse den opp... Men nå er det gjort!
Jeg har pusset, skurt, grunnet og malt. Og til sist, sjokkerende nok for de som kjenner meg, har jeg kjøpt stoff og takket være hjelp fra min mor, klart å sy nye trekk!
Er den ikke blitt fin? Jeg er i hvert fall kjempefornøyd. Nå gleder jeg meg til å få tatt den nye gamle stolen min i bruk:) Jeg vet til og med akkurat hvor den skal plasseres i det nye huset... Og ved dens side skal det samme runde bordet som altid har stått ved dens side plasseres, sammen med strikketøyet mitt :)