onsdag 31. mars 2010

Akvariet

Nå har jeg hatt mine to første påskeferiedager. Det har vært travle men morsomme dager :) Dagen i dag ble brukt i Akvariet i Bergen. Hver gang jeg er der (som ca er en gang i året), tenker jeg at jeg burde gå her oftere, og kanskje til og med kjøpe årskort. I dag bestemte jeg meg litt for at det får vi gjøre neste år, når Mattias i større grad har glede og utbytte av å komme ofte i Akvariet.
Det er kjempefint der, og mandag åpnet de den nye glasstunellen. Da går du i en ca 5 meter lang glasstunell "under" haibassenget. Det var virkelig flott laget til. Jeg fikk litt fornemmelsen av at haiene flydde over hodet mitt. Jeg trodde at Mattias bare ville sovne inne i mørket der. Men sove gjorde han i hvert fall ikke. Han hang i babybjørnen og fulgte med på alt. Dette blir helt klart en aktivitet jeg vil ha inn som fast påsketradisjon. Da jeg var liten, hadde vi ikke noen egentlige tradisjoner for påske, derfor ser jeg nå at jeg vil gi Mattias dette. Om det blir oppstart av flere nye tradisjoner i år, får vel tiden vise ;)Nå er jeg i hvert fall klar for ny jobbeøkt i morgen, før jeg tar to dager mer med påskeferie!

søndag 28. mars 2010

Påskekake

Vi har hatt en fantastisk fin palmesøndag! Utelek, familiekos og samtidig fått jobbet litt med uteplantingen. På en så aktiv dag måtte det jo passe utmerket å utnytte Mattias´ hvil til å bake en god kake? Det synes i hvert fall jeg :) Om jeg må si det selv har jeg bevist en kvinnes evne til multitasking i dag, ved å bake, vaske opp og lage middag samtidig, alt gikk liksom i en fei, helt av seg selv!
Jeg synes egentlig det er moro å bake, og elsker jo å spise det. I dag har jeg prøvd en ny oppskrift, fra kakemonsen.no som heter Tantes påskekake. Problemet med bakverk er jo nettop det, at jeg spiser det... Når sant skal sies så vet jeg jo godt at det ikke akkurat bedrer situasjonen med de overflødige kiloene. Men noen gleder skal man vel unne seg? Derfor er den beste løsningen på kakebakingen min å invitere en god venn over for å hjelpe oss å få den spist :) Dermed ble det prikken over ien, på en godgod søndag!

Leke er moro!!

Del 1: Mammaen forstår at babyen hennes er blitt stor gutt.
De små tingene i hverdagen som beviser at tiden bare går så altfor fort, men at jeg egentlig liker utviklingen svært godt :)

Nå er Mattias, endelig, sluttet med nattspising! Etter en del netter med timesvis med protester og illsint baby, våknet gutten kun et par ganger a 5 minutter i natt. Resultat: 1 stk uthvilt baby og mamma, står opp kl 07.50 GAMMEL tid.

Sprekkfull av energi, pakket vi oss i bilen og ut for å utforske verden. Han var egentlig mest observerende i dag. Satt nå og disset litt, krøp litt rundt omkring, kikket på de andre barna og spiste litt grus. Men uansett. Gutten min koste seg og lekte "alene" ute på lekeplassen for aller første gang.

Jeg har det som om det er en helt ny epoke i barndommen hans som er startet, akkurat nå! Han er liksom ikke baby lengre, men mer en liten gutt som kan alt i hele verden... Verden har vært litt mer begrenset, kan man si, i vinter. Da har vi mest måttet være inne og leke hele dagen, med kun korte turer ut siden det har vært så kaldt. Derfor føles det nok ekstra deilig nå.

Jeg elsker simpelten at våren er kommet og at Mattias nå er blitt så stor, at vi kan gå ut og leke :)

lørdag 27. mars 2010

påskeklar

For mange er påskeferien startet, så til tross for at jeg skal jobbe 3 av 5 helligdager, føler jeg at jeg har påskeferie nå.
Det er koselig å pynte litt hjemme, i hvert fall nå, med eget hus og alt :)
I anledningen har jeg strikket knallgule oppvaskekluter, kjøpt tulipaner inne og nye bomster ute og naturligvis gule stearinlys. På gårsdagens tur fikk jeg plukket noen pusekatter, som ble pyntet med egg og disse søte hønene, som faktisk er arvet etter min oldemor. Det er nok påskepynt for meg! Påskeegget og haren fikk jeg, svært overraskende, av en venninne som hadde lest på bloggen min at det hadde vært moro å få et egg i år... Moro var det, og i går ble det åpnet for første gang og Mannen og jeg prøvesmakte den første tingen.
Derfor kan jeg nå slå trygt fast at det var godt også ;)
Dagen i dag skal gå med til å trille en god tur med sønnen min, samt å plante sammen noen av uteplantene i store krukker (som min bror har hatt på lager hos seg, og derfor er de ikke kommet hjem til meg enda). Kvelden må jeg nok tilbringe på min kjære jobb, noe som oftest blir rolig og koselig på kveld i helgene :)
God helg til alle rundt der, og nyt påskesolen som jeg kjenner varmer litt på skulderen min!

onsdag 24. mars 2010

"Ny" kommode

Nå har jeg jammen meg prøvd meg på møbler igjen! Da jeg, etter tre års spekulering, endelig tok meg sammen og fikk pusset opp gyngestolen etter farmoren min, var jeg helt sikker på at det kom til å gå minst like lang tid før jeg fant på noe slikt igjen!
Men, neida :)
Her er den gamle furukommoden min kjære har hatt med seg i... tja 10-15 år? Nå i ny innpakning... Etter å ha pusset, grunnet og malt den tre ganger tok jeg litt tapetrester fra loftstuen på noen av skuffene. Det var litt vanskelig, synes jeg i hvert fall, å få den tykke tapeten til å henge skikkelig, men faller det av så har jeg i det minste prøvd :) Dekorativ ble den i hvert fall.
Siden skuffene nå er dekorerte valgte jeg helt enkle knotter fra Ikea.


Nå står den pent plassert på veggen overfor gyngestolen min i loftstuen. Dermed kunne jeg sitte og studere den litt i går kveld, mens jeg strikket og prøvde å få Mattias til å sove.
Konklusjonen:
Jeg er strålende fornøyd! Nå er den fyllt med garn, tegne- og malesaker, og er blitt et lite skattekammer :)

tirsdag 23. mars 2010

award

Jeg har fått en award fra AB.

The sunshine Blog Award is awarded to bloggers whose positivety and creativity inspire other in the blogworld.


The rules for accepting the award are:
1. Put the logo on your blog or within your post,
2. Pass the award to 12 bloggers.
3. Link the nominees within your post.
4. Let them know they recieved this award by commenting their blog.
5. Share the love and link to the person from whom you recieved this award.

Jeg gir da den videre til de bloggene jeg selv finner inspirasjon i og følger :)

1: Fruens syslerier
2: Gul hverdag
3: Fargelykke
4: AB
5: Jannepålandet
6: smuleblogg
7: Smådrops
8: Hildeheimdal
9: Camillas romantiske hjem
10: Blandetloft
11: Briggslekehus
12: Rosa engler

mandag 22. mars 2010

strikkejakke

Jeg ville så gjerne strikke en god jakke til Mattias i tynn alpakka, og her er da endelig resultatet :)
Den første "skikkelige" jakken jeg har strikket... Etter å ha begynt på ny tre ganger klarte jeg til slutt å fullføre den første jakken jeg strikker, som ikke bare er rettstrikk.
Jeg har visst fellt feil oppe ved halsen, og trengte en del hjelp av mor for å få sydd armene på, men det synes jo strengt tatt ikke :)

Knappene er jo også sykt søte! De er kjøpt på Panduro hobby. Der hadde de så mange gøye knapper at det var vanskelig å bestemme seg! Tror jeg stod og studerte knapper i minst ti minutter før jeg klarte å bestemme meg for disse søte små kuene...
Jeg er i hvert fall fornøyd over resultatet, og Mattias ser jo ikke misfornøyd ut heller :)

fredag 19. mars 2010

God og varm


Nå har jeg endelig kommet meg til å skaffe en god oppskrift på strikket hals til Mattias. Har savnet det flere ganger i vinter, men nå har han endelig fått seg 2 stykker. Den første ble litt for stram, så den måtte vi forkaste, den andre ble litt for slakk, men det er jo ikke noe stort problem, men den siste ble helt perfekt! Da er det, atter en gang, noe i ordtaket "alle gode ting er 3".
Og godt er det, for hadde ikke den tredje blitt bra heller, tror jeg risikoen for at jeg var blitt en smule lei av "halsstrikking" er overveldende :)
Han får nok brukt den masse i løpet av våren også, så helt bortkastet har det nå ikke vært. Og oppskriften var såre enkel.
babyull, pinne nr 3
48 masker
8pinner rett
deretter strikkes glattstrikk til arbeidet måler 10 cm.
2 pinner rett
deretter er det 2 rette og 2 vrange til arbeidet måler 20 cm tilsammen
fell løst av, sy sammen - gå ut å lek!

onsdag 17. mars 2010

Påske og gæk

I dag fikk vi et spennende brev i posten. Det var adressert til Mattias og inneholdt dette nydelige kortet, som er et gækkebrev. (Gækkebrev er et gåtebrev, og avsenderen skylder mottakeren et påskeegg om han gjetter hvem som har sendt det.)
Mattias var adressaten, og smart som han er, gjettet han selvsagt med en gang at det var farmor og farfar som hadde sendt det fine kortet med følgende tekst:
På dette gådefulde kort, jeg skrev mit navn med prikker.
Og nu skal du så gætte på hvem jeg mon er, så du kan få et æg, den sag er sikker.
Kærlig hilsen ...... og ......

Derved sikret han seg årets første påskeegg, som nok kommer i posten :)
Kobling
Mor derimot satser heller på å vinne et lekkert påskeegg hos RosaEngler. Om lykken, mot formodning, skulle stå meg bi ville det vært andre gang jeg vant noe, så nå skal jeg krysse fingre! Det hadde vært mange ganger koseligere enn å kjøpe det selv :)

tirsdag 16. mars 2010

Oslo

Så er vi vel hjemme etter vårens Oslotur. Vi har funnet ut at med min bror og familien heeelt der borte, må vi ta 2-3 turer i året på besøk. Vi har bare kost oss! Mattias elsket å leke med sin 2 år gamle niese og sin fetter på 6 måneder! Han tydelig nøt det å ha lekekamerater fra han stod opp kl 6 om morgenen til han stupte i seng om kvelden! Solen har skint, mor har fått shoppet og vi har besøkt masse koselige kafeer (blandt annet Dattera til Hagen på Grønland, som absolutt må anbefales!) Trim har vi også fått, vi har gått timesvis på tur hver dag, og har endelig lykkes i å få sett Operaen, og på vandringene våre tok vi heldigvis, noen ganger, med kameraet!
Dette er de aller første blomstene jeg har sett i år.
Derfor, til tross for at de ser litt stusselige ut, så representerer de i aller høyeste grad våren som står og presser på for å vinne kampen mot den svarte sneen som fortsatt ligger overalt.
Et tydelig bevis på at under den sneen spirer og gror det heldigvis, og gir oss full blomstring i det sekundet sneen gir tapt :)
Jeg sier bare: Heia blomstene!

torsdag 11. mars 2010

Pakke oss klar


I dag tar vi en tur vekk fra 50 mm regn i Bergen og satser på at værmeldingen, som lover sol i Oslo, holder stikk. Min niese fyller snart 2 år, og da må vi jo nesten ned å feire litt bursdag!
Derfor har dagen i dag, som forøvrig startet kl. 06, gått med til å vaske evig mye klær, pakke og planlegge.
Da er det jo deilig at Mattias stortrives på vaskerommet! Det er utrolig spennende å se på klærne som surrer rundt og rundt i maskinen, og så er det, selvfølgelig, moro å dra klærne ut av tørketrommelen.
Det kan han bale med akkurat lenge nok til at jeg får brettet og lagt på plass alle klærne. Rett og slett fantastisk!
I dag har til og med katten (du ser den i bakgrunnen på det ene bildet) deltatt i vasken :)
Kort sagt: en aktivitet for heeeele familien...

lørdag 6. mars 2010

Middagsklubb

For vel ett år siden startet vi opp med å ha middagsklubb sammen med noen venner av oss. I oppstarten var vi vel entusiastiske, og tenkte på å ha det annenhver fredag. Men, med helgejobbing, familie og andre festlige anledninger som man ikke kan gå glipp av, landet vi fort på at en gang i måneden var rikelig. I går var det da vår tur til å være verter. Jeg hadde hatt en relativt slitsom dag på jobb, etter en søvnløs natt, og ble veldig glad da jeg kom hjem og Ricco alt hadde skåret grønnsaker og laget kaken som skulle bli dessert :) Da var min jobb å kose og leke med Mattias mens "dauben i øl" ble tilberedet (noe som tar ca 4 timer). Ellers var mine arbeidsoppgaver å skrelle et berg poteter og dekke bord.
Kl vel åtte om kvelden sov minstemann, gjestene var ankommet og vi kunne spise og kose oss. Maten var deilig, kjøttet mørt og selskapet var, som vanlig, fortreffelig, kort sagt en god aften!
Første middagsklubben i det nye huset vårt ble en sukses, så det var jo veldig koselig. Enda koseligere ble det da vi bestemte at neste middagsklubb går til Mona og Kristian, våre "soon to be naboer" som regner med å flytte inn i andre del av tomannsboligen om et par-tre uker.

fredag 5. mars 2010

Boktyven


Jeg kjøpte meg selv en gave til morsdagen, en bok som snakket litt til meg allerede fra hyllen i butikken. Da jeg tenkte med om hadde jeg vel hørt om den flere ganger, men jeg har liksom ikke hatt tid til å lese det siste året. Det er rart med det, for putselig har jeg hatt tid til det igjen, jeg trengte bare noe som fanget meg tilstrekkelig :) Boktyven er den første romanen av Markus Zusak som er oversatt til norsk, men forhåpentligvis ikke den siste.
Allerede på bokomslaget var jeg fanget, og vekslingen mellom fortellerne i tillegg til en vakker, grusom, trist og glad historie, sørget for at jeg aldri helt ville legge fra meg boken. Boken følger først og fremst 9 år gamle jødiske Liesel, plassert i fosterpleie i 1939 og livet i Himmelgaten med slåssing, musikk, fotball, kjærlighet til ord og mennesker, frykt og vennskap. Dernest handler den om døden, livet og på et finurlig vis krigstiden. Enough said! Go read!

onsdag 3. mars 2010

Svømming

Jeg har jo alltid planlagt at vi skulle gå på babysvømming med Mattias. I september kontaktet jeg Askøyhallene for å melde han på kurs som skulle starte "en gang i vinter", og trodde at jeg hadde meldt han på. Det trodde jeg i hvert fall helt til jeg oppdaget at kurset var halvferdig, uten at vi hadde hørt noe om når det skulle starte. Etter å ha forhørt meg litt, fant jeg ut at det kun er dersom man il babyen skal svømme under vann, at kurset er nødvendig. Det andre kunne man lett klare uten noe kurs.Derfor troppet vi opp i Terapibadet (varmtvannsbasseng like i nærheten) uten kurs vi. I stedet tok jeg min mor med (jeg tenkte det kunne være greit å være to stykker i garderoben, så vi kunne bytte på å være med Mattias og dusje selv).
Jeg fikk vist et par grunnregler av en venninne, og fulgte ellers min sunne fornuft. Resultat: Vi koste oss alle tre. Mattias var avslappet og så ut til å nyte det, så dette blir fast innslag i vår ukeplan.

tirsdag 2. mars 2010

Bursdag!

I dag er det mannen min sin bursdag... Etter å ha sendt ham avgårde på jobben i morges har det derfor vært travelt i Skogveien. Bake boller og kaker, rydde og støvsuge, gjøre klar gaven fra Mattias (ja, han er såå flink til å kjøpe gaver allerede!), pynte og lete leeeeenge etter det danske flagget jeg VISSTE at vi kjøpte i Århus i sommer (jeg fant det til slutt!). Innimellom skulle det jo også være tid til å besøke terapibadet (som jeg vil fortelle mer om senere) og å leke litt med den skjønneste gutten i gaten, så tror ikke jeg har sittet stort på baken i dag nei! Etter mye om og men var vi klare til å møte mannen min igjen, og invitere familie og venner på kaffe og kos.

Mattias fikk hjelpe bursdagsbarnet med å åpne gaven fra ham selv, og synes nok at det var papiret som var mest spennende. Ellers har vi spist og kost oss. Til og med Mattias fikk smake litt krem og bolle i dag, og lekt med sin kusine, Ada Sofie, og gåvognen hans. Så han var strålende fornøyd, og ligger nå pent i sengen sin. Får bare krysse fingre for at ikke han får vondt i det lille magehuset sitt i natt...


Nå sier i hvert fall jeg takk for en koselig ettermiddag med folk jeg er glad i, og er klar for å legge meg på sofaen litt, så får vi vel regne med at det samme gjelder for Ricco:)

mandag 1. mars 2010

Våren

"Ja, nå skriver vi første mars", sier jeg ut i luften mens vi drikker kaffe på gamlehjemmet mitt. (Jeg har stort eierforhold til arbeidsplassen min tydeligvis!)
De eldre damene sukker og mener at da kommer jo våren snart. Så tenker jeg på Henrik Wergelands hyllest til våren, og da er det heldig at diktboken er like ved så jeg kan dele den med de eldre damene på jobben og deretter med dere:
(et utdrag)

Til foraaret
O Foraar! Foraar! red mig!
Ingen har elsket dig ømmere end jeg.

Dit første Græs er mig mer værd end en Smaragd.
Jeg kalder dine Anemoner Aarets Pryd,
skjønt jeg nok ved, at Roserne vilde komme.