fredag 30. april 2010

Stockmar

Mattias nærmer seg jo året, og det var da jeg kom på at han selvsagt måtte få egne tegne- og male saker. Jeg regnet sånn sett med at det var en smal sak å få kjøpt noen naturlige og giftfrie farger og maling til smårollinger, men nei!
Det viser seg (hvis ingen har lurt meg da) at det kun er Stockmar som selger 100 % giftfrie, miljøvennlige farger og maling!!!!!!! DET sjokkerte meg. Jeg regner selvsagt med at de andre produsentene ikke har store mengder gift i farger til barn, men disse fra Stockmar skal være de som er garantert giftfrie, laget av bivoks. Med andre ord: farger som han faktisk kan spise :) Noe han selvsagt gjør...
Uansett, jeg fant disse fargeblokkene på Alveslottet, satte Mattias i stolen, gav han farger og avventet situasjonen... Første dagen vi "tegnet" kastet han ark og farger på gulvet etter å ha smakt litt på de, så det prosjektet ble oppgitt etter mindre enn 5 minutter. I dag prøvde vi igjen... En erfaring rikere tapet jeg arket fast i bordet, og gav han en farge i hver hånd. Litt biting, litt kasting av farger, men så tegnet han jaggu meg! Ja, nå er vel det å bruke ordet "tegne" noe misvisende for hva han gjorde på (i sær med tanke på hvor lite planlagt det nok var), men det kom i det minste farge på arkene :)
Men, dette var fortsatt en aktivvitet som han ikke hadde særs lang tålmodighet for, så etter noen minutter flerret han arket opp og kastet alle fargene på gulvet igjen. (En ny erfaring fikk jeg i dag: neste gang legger jeg noe under stolen så jeg slipper å vaske vekk 20 fargestreker fra parketten når vi er ferdige...)
Man lærer så lenge man lever !

torsdag 29. april 2010

Ny start?

Etter mange og lange kvaler og runder i ringen, både med meg selv og familien, har jeg endelig klart å ta et valg!
Da jeg flyttet hjem igjen, med ny utdannelse og mann i kofferten, ansatte Kolstihagen sykehjem meg og lærte meg mye av det jeg nå tar med meg videre i livet... Jeg har lært MYE på de vel fire årene der, både på det faglige, mellommenneskelige og personlige plan. Tusen takk for det :)

Etter vel overståtte runder faller allikevel min akk så elskede arbeidsplass til kort, når det slåss mot Mattias og tid sammen med min elskede gutt.
Jeg føler plutselig at jeg taper halvannen time hver dag (som er transporttiden min), og når vi endelig har fått vår lille mirakelgutt, så vil jeg ikke tape mer tid enn det som er strengt nødvendig!

Derfor har jeg nå levert oppsigelsen min, og takket ja til en helgestilling ved Kleppestø sykehjem, for å satse på at de har nok behov for ekstravakter til at vi får den endelige økonomiske kabalen til å gå opp.

Jeg er positiv til at det kommer til å ordne seg! Samtidig virker det absurd at jeg må gi fra meg trygge økonomiske rammer på det tidspunktet i livet hvor det kanskje er aller viktigst?
Men, på den andre siden.... Når får jeg noensinne gjenoppleve Mattias sine første år?
He he, det var et lite eksempel på hva alle "rundene" med meg selv innebar av argumenter :)

Det er uansett en lettelse å ha tatt en avgjørelse.
Kryss gjerne fingre for meg ;)

mandag 26. april 2010

Nickers :)

Ja, nå har jeg jaggu meg strikket nickers med tilhørende knestrømper og matchende lue til gutten min. I utgangspunktet var den tenkt å brukes til høsten igjen (så desperat var jeg etter å ha noe å strikke på at jeg er begynt å planlegge laaaaangt frem i tid! He he, hvem ville vel trodd det om meg?!)
Men, så kom et klokt hode og spurte meg om det var til 17 mai jeg strikket?
Og, joda, det var jo en utmerket ide det :) Mattias sin kjære mormor gikk sporenstraks og kjøpte bunadskjorte og hjalp meg å feste sætedalsbånd og knapper. Nå har vi kommet så langt at vi til og med har prøvd det på, litt stort men ellers fint. Så da skal mor her bare få sydd fast alle løse ender og lage en dusk, så er vi klare for nasjonaldagen :)

Dersom dagen ikke blir for varm, så blir det hjemmestrikka 17 mai klær på minstemann i år!

fredag 23. april 2010

Vårjakke


Jeg har letet mange steder etter en tøff vårjakke til Mattias. Den skulle være uten noe mønster og i en brun farge.. Etter mye leting. er jeg utrolig fornøyd med å endelig ha funnet den perfekte vårjakken til gullet mitt! Han ble supertøff i denne fra Benetton. De har jo litt "sossete" klær, men noen ganger, som med denne jakken, synes jeg det er helt ok!
Se bare så fin han er, her han ligger og poserer i gangen :)

torsdag 22. april 2010

Trenger vi ny barnevogn?

Ja, det har vi snakket litt om her i det siste. Vi kjøpte jo en brukt kombivogn da Mattias ble født, og den var jo litt sleten etter hvert. Uansett, endte vi med å si at vi kunne vente en stund med å kjøpe ny, for den fungerte jo utmerket!
Flotte greier! Mandag dro Mattias og meg til byn for å ta en tur i åpen barnehage. På vei ut av båten så jeg at det ene dekket var litt flatt, så vi stoppet innom G sport i gågaten for å få han som jobber der til å pumpe det opp litt? Joda, ingen problem, det skulle han fikse! Plutselig sa det bare poff, og både slange og dekk var flerret i to. Mattias sov videre, mannen måtte passe vogn og gutt, mens mor her løp til Simo (i enden av gågaten) med dekket i hånden.
Endelig fremme i butikken, med høy puls og stresset
som få, fikk jeg høre at akkurat det dekket hadde de ikke, men det kunne kanskje bestilles....
"Men, hva skal jeg gjøre da?" slapp det ut av meg, akkurat som om det var butikkdamens feil...
Hun rakk ikke svare engang før jeg kom på den eneste løsningen selv: "Hmm, har du en billig vogn da? Jeg må jo bare kjøpe ny!" Joda, 4 minutter senere, med ny vogn og butikkdamen på slep, løp vi i retur til G sport, der ekspident 1 var stolt over å ha klart å passe på en sovende Mattias, ekspident 2 og undertegnede flyttet unge og pikkpakk over i ny vogn, ekspident 2 tok med seg gammel vogn med 3 hjul og Mattias og meg kom oss til slutt i åpen barnehage...
Fantastisk start på en uke? Når alt kom til alt var vi superheldige som traff servicemindede ekspidenter, at Mattias sov hele tiden og ikke minst at vi slapp å lure på om vi trengte ny vogn! Nå har vi jo fått verdens knalleste blå vogn :)

mandag 19. april 2010

Helgens Loppis!

Jeg hadde jo frihelg i helgen jeg... Tidlig oppe lørdag morgen, og jeg var jo, som vanlig rastløs allerede kl 09.30... Men, det var jo loppishelg, og der skulle jeg!!!

Etter mye om og men (blandt annet en snartur om Haakonsvern...) fant jeg veien til Kjøkkelvik og deres loppemarked i helgen. Mattias var hjemme med Ricco, så mor her kunne lete blandt de gamle skattene (og det gamle rotet) i fred og ro. Noe som var langt heller å foretrekke enn det forrige loppemarkedet jeg fikk gått på... (Det er nærmest umulig å få sett noe som helst med barnevogn forann seg, og langt fra avslappende med en utålmodig unge oppi vognen...)

Ene og alene det at jeg fikk kost meg på loppemarkedet på egen hånd i helgen var nok til å konstatere at loppisen var sukses for mitt
vedkommende.
Da jeg i tillegg fant et av Refsdals gamle skoleatlaser, et lite avlastningsbord (som skal males ved en senere anledning),
fine bokser som Mattias gjemmer skatter i samt et rosa løpehjul til min niese, da måtte mor her si seg fornøyd med jakten og vende nesen hjemover! Det skulle jo tross alt også være tid til familiekosing og Kafebesøk :)
Gleden blir da komplett når jeg kommer hjem og sønnen angriper meg, med gledeshyl, og er så ivrig i kosingen at han faktisk bare biter meg i kinnet!

DA har vi hatt en fin start på en frihelg da!

søndag 18. april 2010

Våropprydning

I går skulle jeg på fest til en venninne og irriterte meg for hundrede gang over alle klærne som var i skapet mitt som bare er blitt så altfor altfor små... (for ordens skyld, så er jeg rimelig sikker på at de krympet i flyttingen). Uansett: Jeg blir så lei meg av å hele tiden prøve på meg klær som er for liten at jeg rett og slett ble sint i går!

Irritasjonen førte til at jeg nå har tatt ALLE klærne mine ut av skapet og kun lagt de klærne som faktisk passer inn igjen... Skapet mitt har aldri sett så ryddig (eller stusselig) ut før, men nå kan jeg i hvert fall ta på meg de plaggene som er inne i det, uten å se helt forferdelig ut!
Til og med jeg forstår jo at jeg nå bare er nødt til å gå noen runder på shopping, og kanskje gjøre som motebladene sier:

Kjøpe basisplagg som kan kombineres til ulike antrekk, men det må nok vente til lønningsdag ja...

De "overflødige" klærne ligger i en haug og venter på at venninner som fortsatt passer str. xs og s, kommer og plukker med seg det de vil ha før restene stappes i poser og avleveres Fretex! Jeg ønsker dem god shopping :)

lørdag 17. april 2010

Frihelg :)

Det er ikke ofte jeg har en hel helg fri! Nå har vi det, en hel helg fri for avtaler og fri for jobb, hva skal vi da finne på? I går var mannen på en minibytur, mens vi var her sammen med min bror og min niese. Da koste vi oss med middag, gele og legobygging og ikke minst legoriving :)
Min niese passet nøye på at Mattias ikke fikk ta på drømmetårnet vårt. Hun visste nok hva som ville skje da...

Uansett, da vi senere skulle rydde, MÅTTE jeg jo bare sette det på gulvet, sette meg klar med kameraet og se hvor lang tid det tok :)

30 sekunder senere satt en glad gutt og dro fra hverandre bit for bit av tårnet vårt...

Fra slott til skrot på 1 minutt!

Det er ufattelig hvorfor det å ta fra hverandre ting er det gøyeste han gjør, men det er det!


Dagen i dag skal nytes med mange kopper kaffe, kos og lek på gulvet og litt husvask :) Min store plan er også å ta meg en tur inn på loppemarkedet i Loddefjord om et par timer.
Hvis jeg finner veien vel og merke... (Jeg er ikke så kjent i det området at det gjør noe.)

Om jeg det gjør så får vi se da, om jeg finner noen små skatter!
Riktig god helg til alle sammen :)

torsdag 15. april 2010

Kokeshi-glede

I vinter så jeg disse nydelige Kokeshi dukkene avbildet i en av de inspirerende bloggene jeg følger. (Kan det ha vært fruenssyslerier?)
Uansett, der og da bestemte jeg meg for å kjøpe en rød sånn til stuen og en lilla til loftstuen, Jeg måtte minst ha to liksom! Jeg bare elsket de, selv om jeg kun hadde sett de på et lite bilde, og satte meg ned for å finne butikker som solgte de her til lands.
Det fant jeg aldri, så til slutt avfant jeg meg med at det fikk vente til i sommer (da skal vi til Danmark og har god tid til shopping... Og i Danmark blir de solgt flere steder)

Men, så, nå nettop, var jeg innom Kremmerhuset på Sartor, og der stod hun! Den røde fine som jeg har ønsket meg så lenge!
De hadde dessverre ikke den lilla, så den gule fikk flytte inn hos meg også, for å unngå at røde Kokeshi skal bli ensom.
Nå står de fint på peishyllen (som ikke har peis under seg) i stuen, og krydrer opp litt i det sorte og hvite!

Nå er jeg utrolig fornøyd :)

mandag 12. april 2010

Abba feber - fortsatt!

Stageway har fått booket den originale Mamma Mia besetningen til å ha show i Bergen :)
Undertegnede må takke Arne Svare for god booking og mannen min for å ha skaffet billetter mens jeg var på jobben.
Nå gleder jeg (og 2 av mine beste venninner) seg vilt til 4 november og Mamma Mia fest i Vestlandshallen :)
Så kan mennene bli hjemme og passe barn kan de ;)


Bilde: Stageway

Tid for planting

Med våren kommer lysten til å gjøre ting ute i hagen, plante blomster og rydde bed. Det er bare det at p.t. har vi ingen hage og heller ingen bed :(

Vi har bare en stor grusplass. I dag har mor her pyntet litt på all den grå grusen ved å plante litt potter utenfor. I tillegg har jeg fått sådd litt frø, slik at det er klar noen hjemmesådde blomster til bedet står klart :)

Derfor var jeg innom Plantasjen på vei hjem fra jobb, for å kjøpe litt blomster, stemorsblomsterfrø, tomatplante og chilifrø. Ricco skal plante noen urter også der, men det må han få lov til å gjøre selv, jeg har bare "gjort klart"...

Drivhuset er nå perfekt plassert under takvinduet på gjesterommet vårt, og jeg kommer nok til å kikke på det daglig for å se på utviklingen :) Under det kan alle fremtidige overnattingsgjester ligge å kikke på himmelen før de sovner :) Jeg er sikker på at det må være kjempekoselig!

fredag 9. april 2010

Det går fort i svingene for meg...

Del 2 om mammaen som forstår at babyen hennes er blitt stor gutt...
Hverdagens små fremskritt for en aktiv, liten gutt :)

Mattias tør fortsatt ikke slippe taket i møbler og leker når han går, men heiane for et tempo han har for tiden. Nå fyker han opp trappen også, så fort døren står på gløtt et lite sekund er han på vei opp trappen, med moren halsende etter for å sørge for at han ikke faller ned i det minste. Skummelt er det, men gå så stolt han var første gangen han fikk klatre til topps og krype inn på rommet sitt "på egen hånd".

Han sitter også fint på potten nå. Det ser rett og slett ut som han liker det litt. Hvem vet? Kanskje det er litt spennende? Uansett: Ting skjer fort for tiden, og ett årsdagen nærmer seg... Det er nesten ikke til å tro at det snart er gått 1 år! Men samtidig har vi jo opplevd mye det siste året, så tilsammen blir det logisk kanskje?

tirsdag 6. april 2010

Nydelige dager

Mattias og meg koser oss virkelig på fridagene mine. Selv om jeg var usannsynlig trøtt da han våknet kl 05.50 i morges, kommer alltid energien litt utpå dagen :)
Heldigvis...
Etter det ukentlige besøket på Terapibadet, fikk både mor og sønn en velfortjent time på puten, før vi puttet i oss lunsj og pakket oss i bilen. Ut på tur :)
I Lien på Ask sammen med en venninne, med termosen og Kornmo-pakken trillet vi avgårde.

Det er nydelig der nå, våren begynner å trenge seg inn i skogen, samtidig som isen fortsatt ligger på vannet og du fortsatt finner snøklatter i grøftene.

Delig deilig tid våren.
Jeg tror jeg har bestemt meg for å alltid ha fri om tirsdagene, og bare kose meg med lillegutten min :) Vi har jo kun søkt barnehage mandag, onsdag og fredag, med oppstart i august, så planen er jo å ha tirsdagen fast til bading og turgåing, så får vi vel ta husarbeidet om torsdagene? Nå er det da bare om å gjøre å finne meg en arbeidsgiver som synes det er en fantastisk god ide å ha faste jobbedager :)
He he, det kan jo bli en utfordring...

Her koser han med Naten, etter å ha sovet gjennom halve turen og hele tepausen.

mandag 5. april 2010

Rammer


Jeg har hatt så lyst til å finne noen fargerike rammer til barnerommet. Tidligere har de solgt dem på Foto Knudsen, men nå er de tydeligvis sluttet med det, og diverse andre fotografer selger kun sorte, hvite og sølv-rammer. Men, hvor har de alt mellom himmel og jord? Joda på Ikea hadde de i hvert fall fargerike rammer, som kunne brukes selv om "glasset" ikke er av glass men av plast. Nå har jeg kjøpt en ladning, og er begynt å pimpe de litt opp. Synes de blir søte!
Et lite prosjekt som jeg kan holde litt på med når jeg skulle kjede meg en gang innimellom blir å finne gode bilder av alle de familiemedlemmene som Mattias ikke ser så ofte, slik at vi kan ha bilder av de på rommet hans, som vi kan se på og prate om en gang iblandt :)

lørdag 3. april 2010

Påskeeggjakt

Påskeaften i Skogveien:
Da har vi vært på kafe, gått tur og hatt mitt livs første eggejakt :)

Det var kjempegøy, kort og godt en sukses!
Min 3 år gamle niese fant stolt frem til alle 8 postene, og var mer enn fornøyd da hun til sist kom frem til alle eggene samt pakkene til ungene :) Moro, moro, og helt klart en nyskapt tradisjon i vår lille familie!

Besteforeldrene kom også, naturligvis, med påskeegg til de to små. Mattias sitt inneholdt bodyer og en søt skjorte/genser. Mye bedre plan for en liten gutt på et knapt år, som ikke spiser snop :)
De voksne fikk også egg i år, så i kveld kan vi ligge på sofaen, kanskje se en film og koooose oss med påskesnopet vårt :)

I tillegg skinner solen her på Askøy, våren er kommet i fullt firsprang!

Ønsker dere alle en fortsatt perfekt påskeaften :)

fredag 2. april 2010

Påskeeggjakt


I mangel på egne påsketradisjoner har jeg, som tidligere nevnt, tenkt å starte noen nå!
En av disse blir å lage påskeeggjakt.
Jakten skal være hjemme hos oss og starte i morgen rundt kl 14, vi skal bare spise risengrøt først, i og meg at det er lørdag og alt og det...
Min bror og datteren hans kommer, og mine foreldre kommer sikkert også, så dette blir nok koselig :)
Nå har jeg i hvert fall gjort klar noen bildehint til min 3 år gamle niese, pakket inn en liten ting til både henne og Mattias, samt laget klar påskeegg til niese og ektefelle. Da er det bare til å vente til i morgen for å finne ut om bildehintene fungerer, og jenten finner frem til det siste gjemmestedet :)