mandag 25. juni 2012

Tutteslutt?

Lenge drev vi og forberedte Mattias på at han skulle hive tutten når han ble 3 år. Han var enig i det, helt til dagen kom.... Da var han ikke motivert i det hele tatt, og nektet plent! Siden har det liksom ikke blitt til det... Nå er det gått over en måned siden han liksom skulle kaste den, og fortsatt virker han dønn avhengig at tutten sin!? Nå må jeg si at regelen her i huset er at tutten bor i sengen, og den blir tatt fra ham med en gang den kommer ut av rommet, men allikevel kunne jeg tenkt meg at den forsvant nå! Jeg synes han er for stor til å bruke tutt!!

Har du noen råd? Et godt tips taes nemlig i mot med takk:) Jeg orker ikke å bare ta den vekk og høre hyling i en uke heller! Jeg vil jo helst at vi skal bli enige og at det skal (i det minste virke som) om det er et valg han selv tar liksom...... Heldigvis for at han fortsatt vil ha Tussien den dagen tutten ryker!! (Jeg tenker nemlig at vi kan "glemme" å ta tutten med hjem fra ferien, som en løsning??)

lørdag 23. juni 2012

pakket og klar....

De små er i hvetr fall pakket og klare for avreise!! Du kan tro vi har gledet oss lenge, men NÅ er det sommerferie :) God ferie folkens!!

torsdag 21. juni 2012

Svalende skygge

Jeg tror aldri jeg har vært mer opptatt av å finne skygge, som jeg er denne sommeren. Mattias´første sommer var han fortsatt så liten at han mest lå i vognen, og fint sov inne mens jeg evt. solte meg på terrassen (en av fordelene ved liten leilighet...), men denne sommeren med Silje er hun langt fra fornøyd med vognen! Det finnes jo en hel verden der ute som trenger utforsking!!! Bak huset, på terrassen har vi kjøpt en parasoll til å stå, men jeg synes det er så kaldt og hardt for henne å ligge på flisene. Da ble jeg grådig inspirert av et innlegg på foreldremanualen sin blogg, med hjemmelaget skygge, og satte igang med symaskinen for et par dager siden.

Restestoff hadde jeg jo mer enn nok av, og da var det jo bare å hive seg rundt og kreere dette søte (synes jeg selv da) skyggeteltet til søtnosen min :)



Hun pludrer, prater og ler der hun ligger, og ser nå ut som om hun liker både den nye plassen hennes og alt gresset - og insektene, hun får tilgang til fra der hun ligger ;)

Nå kan sommeren bare fortsette! Skyggen er klar!!

onsdag 20. juni 2012

Smaken av sommer....

Minidrivhuset funker som bare pokker! Om noe er gjort galt så er det nok det at vi har plantet for mange planter der inne, så det er trangt om plassen, men: Så vet vi det til neste år :)


Ellers bugner både jordbærplanter og morelletre av grønne bær, og tomatplantene er fulle i blomster. Tipper avlingen er på topp mens jeg er vekke i sommer, slik at det meste spises opp av sultne fugler (eller snegler- ÆSJ!!) og gode naboer.... (det var i hvert fall slik i fjor..) Satser på bedre hell i år, og tar derfor kun en kort ferie denne sommeren :)


Alt vi plantet tidligere i vår og i fjor har begynt å modne nå. Det er få ting som er mer digg enn å tusle ut og hente fersk purre, gressløk, sukkererter, basilikum og persille (mangler et par høns liksom, så er hele måltidet i boks...) og lage noe godt til kvelds :)

Nyt...... (Bare en skam at ikke tomatene er modne enda... DET ville vært digg det!!)



Lette løsninger

Jeg har begynt å sette pris på lettere løsninger, på en del områder. De tingene det ikke er verdt å bruke tid på løser vi på en måte som vi ikke bruker tid på. Et eksempel er å leie film. Jeg kan knapt huske sist vi satte oss i bilen, for å kjøre til Kleppestø å leie en film..... Nå dumper det filmer ned i postkassen min, så ligger det en film der til jeg har lyst (og tid) til å se den :)

Gjennom Buzzador fikk jeg nemlig prøve Lovefilm gratis, og har nå fått sett den første filmen, i ro og mak, men på ren impuls! En annerledes actionfilm om kidnapping og traffiking. Jeg likte den så godt at jeg lett kan anbefale "Taken" videre til nettop deg :)

tirsdag 19. juni 2012

Sommer som vinter....

Sommer som vinter anbefales jo det deilige ullet til nøstebarn. - Nå er det jo i seg selv ikke så rart med tanke på at temperaturene kan være ganske like en sommersdag i -bergen som en vinterdag, men dog....
(Man kunne  nesten trodd de sponser meg for å skryte, men faktum er bare at det er mye deiligere og mykere enn annet ull jeg har...)

Nå når de (etterlengtede) feriepengene kom, dro mor rett på shoppping! Deilig kortermet sommertøy, i ull og silke, til liten og stor fra Nøstebarn.

Det er ikke mye som er bedre å krype rundt i enn det :)

onsdag 13. juni 2012

Nytt strikk

Selv i sommervarmen har jeg faktisk strikket litt... -Her skal det innrømmes at det er SVÆRT lite og sjeldent det strikkes nå om sommeren, men jeg har nå fått laget et ullsett til Siljemoren i knalle farger :) Jeg digger grønnfargen, og kjenner at jeg rett og slett blir litt glad av den :)

 Tenk så tøff hun blir til høsten med matchende strikkebukse og sokker!!

Tøffeste jenten i gaten hun da ;)

tirsdag 12. juni 2012

Godingene

God morgen :)



Eller var det god natt mon tro? Ha en super uke :)

mandag 11. juni 2012

jobbe jobbe jobbe....

Dvs mannen i huset har ferie, og det betyr: Jobbe, jobbe, jobbe, for han altså ;) Jeg er jo på jobb om dagene ( i hvert fall i knappe 2 uker til, før jeg har 5 uker helt ferie!!)
Men mannen i husets oppgaver virker uendelige ;)

Oppgave A: Passe på Silje (Og hun stikker jo ikke akkurat av..)

Oppgave B: Leke masse med 2 søte små.
Oppgave C: Lage middag til kone og barn (i hvert fall på grilldager, og det er det mange av, heldigvis..)
Oppgave D: Gjøre ferdig 45 meter gjerde. (Blir det ikke superflott?!)


I tillegg skulle han helst fått tid til å slappe litt av i ferien sin, nørde litt, se litt fotball, male huset og tja, kanskje til og med dra på ferie?!? Hmmmm. vi får se hva det blir tid til ;) Vi andre i huset koser oss i hvetr fall med bading, sol og lek :)

Har du lagt ferieplaner? (enten for deg selv eller mannen i huset?)

søndag 10. juni 2012

Dyp konsentrasjon

Far og sønn i den aller dypeste konsentrasjon under gårsdagens t-skjortemaling :)

Nå er resultatene strøket og hengt opp av den stolte moderen, så får vi se om gutten(e) blir stolte og fornøyde i morgen :) Kannskje den minste av de vil gå med sin i barnehagen i morgen...(Jeg må nok innrømme at Ricco malte til Silje og ikke til seg selv... og at det nok var på min oppfordring.....)

fredag 8. juni 2012

verdens beste plass

Noen dager, litt trett og fornøyet i kroppen, er verdens beste plass akkurat her! Nå har jeg 2 sovende småbarn i andre etage.

Med ettermiddagssolen i vinduet, duftende Syriner på bordet, isvann og en liten time kun med meg selv og macen, kan livet knapt bli bedre :)
Nyt helgen og fristundene dine!!

torsdag 7. juni 2012

Bare barnemat..

Jeg var så utrolig flink da Mattias var baby, at jeg knapt nok kjøpte et eneste middagsglass ferdig. Jeg kokte, moste, frøs og styrte på (det var jo kjekt og da..) men hjelpes for en jobb ;)

Som tobarnsmor lever jeg livet lettere og prioriterer annerledes (tiden kan brukes til så mangt annet enn å lage mat, blogge feks..) Så nå går det i ferdige middagsglass og pulvergrøt. Jeg vet jo egentlig at de ferdige produktene er vel så bra som hjemmelaget, så jeg gjør det med verdens letteste samvittighet!

Jeg er jo blitt buzzador også, og fikk et brett med smaksprøver på 8 måneders glass fra Nestle, som jeg har delt ut til babyer i den alderen i vennekretsen. Silje fikk smake "sitt" prøveglass i dag. Jeg må si (for jeg smaker alltid selv og selvsagt, nysgjerrig som jeg er...) at det både ser sunt ut og smaker godt. Silje så i hvert fall ut til å like det også :)

I dag har det endelig kommet sol igjen så vi har sittet ute og spist middag, kost oss i solen med Mormor og bestefar på middagsbesøk.

Mattias er jo og så herlig for tiden. Han har en periode der han sier og gjør så mye morsomt, dummer seg og har virkelig fått en egen sans for humor. Det er utrolig kjekt! I dag har han "jobbet" masse med å "fikse" alle hagestolene våre...

Så fikk han nå tiden til å gå med det liksom ;)





fredag 1. juni 2012

Streikeri streikera

Jeg har måttet ta meg 2 og en halv ekstra fridag denne uken grunnet streikestengt barnehage... Tross at det umiddelbart nok merkes litt på lommeboken på lønningsdag har det og vært en deilig uke ;)

Jeg har kost meg med mine to små her hjemme, på stranden, på shopping og på besøk hos venner og familie.

Det har føltes som en liten ferie, selv om, og det skal innrømmes, er en utfordring å aktivisere en 8 mndr gammel og en 3 åring, samtidig, hver dag i halvannen uke. Jeg kjenner litt på at det skal bli godt for oss alle når streiken slutter og Mattiasen kan få gå i bhg igjen....

Jeg heier på de streikende fordi de (les: VI) fortjener bedre lønn, men også fordi at, akkurat nå, gir streiken meg mer tid til barna mine ;) Fagforbundet varsler full opptrapping fra onsdag av (men jeg tror og håper vel mest at konflikten løses i løpet av helgen), om ikke blir det nok streik på meg også nå i neste runde.



Dagen min i dag har vært deilig avslappende. Mattias skal sove hos mine foreldre, og siden kl 11 i dag har han vært der, mens Silje og meg har svømt, lekt og bare koset oss. Nå har jeg åpnet en kald øl, mannen i huset er på sommerfest med jobben, og venninnegjengen tropper snart opp på døren min :)  Enjoy ;)