mandag 27. mai 2013

Blomstrende gleder

Disse tidlige sommermånedene ryker alltid blomsterbudsjettet mitt rett til værs!! Jeg elsker planting og blomstring og gleder meg til hvert besøk hos diverse gartnerier :)

Og så er det så deilig når det blir fargerikt og koselig rundtom.

I år har jeg prøvd meg på Valmuer og - synes de er flotte og tror det er en staude som nok skal trives i bedet mitt :)

Ellers har jeg jo en forkjærlighet for roser, så det blir spennende å se hvordan denne klatrerosen skal nytte espalieet.

Nyyyyter deilige sommerdager, med små pust i en god stol, når tiden og hverdagen tillater det. Men sånn er det å være småbarnsmor, vi må nytte de pausene vi har :)

søndag 26. mai 2013

Matgleder i hagen.

Nå begynner "matbedet" mitt å ta form, men det nye drivhuset vi bestilte lar vente på seg.... Mens vi venter måtte vi lage oss et lite midlertidig drivhus av en trekasse og noe plast, for det var på høy tid å få tomatplantene ut....

I bedet har jeg prøvd meg på å legge hvit grus mellom jordbærplantene. Det er kjekt at Mattias allerede synes det er gøy å hjelpe til. Han liker og kjempegodt å bli med på hagesentre og velge blomster (selvom vi ikke alltid er heeelt enige i hva vi skal kjøpe med hjem...)

Med steiner og litt oppfriskning, ble det nå litt fint, men tanken bak var mest at det kan hjelpe meg til å begrense ugress og (ikke minst!!) brunsneglen....

Gressløken og purren har jeg allerede begynt å bruke av, og med den siste investeringen, blåbærbusken, gleder jeg meg til å kunne nyte: Jordbær, stikkelsbær, rabarbra, blåbær og bringebær fra egen hage i løpet av sommeren :)

Det blir spennende om drivhuset kommer tidsnok til at vi får utfoldet oss i det i år, eller om det må vente til neste år, men jeg er nå egentlig fornøyet jeg ;)

fredag 24. mai 2013

Karantene...

Mattias er hjemme om dagen... syk... Eller - det er han jo ikke lengre, men han har hatt omgangssyke, og da gjelder det jo med 48 timer karantene etterpå at han er blitt frisk igjen. Allerede kl 10.30, kom det: "Jeg kjeeeeeder meg!"
Åja, det kan jeg jo godt forstå!Det er jo grenser for hvor lenge jeg er gøy....
Men så kom han med løsningen helt selv: "Kan vi gå på Akvariet?"

Jeg satt og tenkte et par sekunder før jeg kom fram til at det fantes jo INGEN grunner for å si nei til det forslaget. Han har jo strengt tatt ikke karantene fra Akvariet, og vi HAR jo årskort...

Så da satte vi oss i bilen og viet de tre neste timene til sjøløver, fisker, krokodiller og slanger.

Han elsker sjøløvene, og jøje meg så mye gøyere det er (for både meg og han) å gå på Akvariet uten en utålmodig Silje som stikker av hvert femte minutt.

Nå kunne vi snakke om dyrene, studere de litt og valse frem og tilbake akkurat som han ville :)

Det ble en deilig karantenedag :) Avsluttet med pølse, fiskekaker og is, kan det nesten ikke bli bedre :)




tirsdag 21. mai 2013

Å undersøke litt....

Å undersøke litt angående pris kan vise seg å være en smart ide.... Katten vår var så flokete og trengte til en såkalt løveklipp. Her ute er det 2 veterinærer og pris A heter 1950,- og pris B heter 600,-

Det er sykt med sånne prisforskjeller på en slik tjeneste, for uansett hvordan du snur og vender på det: Katten blir seendes like fæl ut ;)

Selvom Matmor er redd katten blir mobbet i gaten, ser det ut til at hun har det helt finr med sin nye "frisyre".

mandag 20. mai 2013

Nydelige dager og små skritt

En nydelig langhelg nærmer seg slutten. Dagene har (stort sett) vært brukt i hagen. Vi har solet oss og plasket, løpt og syklet. Men flrst og fremst har Silje gjenoppdaget seilebanen!! Sist (dvs kanskje i høst???) den var spennende trengte hun hjelp til alt!

Nå ser vi jo tydelig at selv små skritt fører i rett vei, når hun stolt klarer alt selv :)

Nydelige, store og gode jenten min!



(Her bruker hun forøvrig spencerkjolen som jeg sydde til henne for evig lenge siden. NÅ passer den.....)


lørdag 18. mai 2013

"Bare" en perfekt dag :)

I dag har det vært en perfekt dag!! Sommer kom, endelig, og brakte sol, bading, grilling og lykkelige små og store med seg!!

Vi kom oss igjennom årets første sommerdag uten solstikk og solbrendt hud. Med skrubbsår og røde kinn, er barna nå lagt i seng.

At dagen avsluttes med et iskaldt glass musserende i hagen med gode venner kan jo heller aldri bli feil ;)

fredag 17. mai 2013

Norge sin bursdag!

Ja!!! I dag er det Norge sin bursdag!! sa Mattias i morges, og: Joda - da må vi jo feire. Det var SELV Mattias enig i. Gikk med på å ta på finstas og alt og det :)

Gratulerer med dagen :)

tirsdag 14. mai 2013

uhell og forsikring....

Jeg har tidligere hatt et uhell som kostet dyrt (og bytte av forsikringsselskap)... Det var da vi fikk vannlekkasje inn i noen trekkerør til huset. Da måtte vi ha gravemaskin til å fikse det utvendige, elektriker til å sjekke det innvendige samt bytte parketten i 2 rom, og deler av en vegg. Dette fikk vi IKKE på forsikringen fordi "forsikringsselskapet ikke kunne vite om feilen var fra internettleverandørs eller telefonselskapets side". Det eneste JEG visste var at det IKKE var min feil!! Jeg er heldig som har en far som fikset det praktiske sammen med sin kollega og dekket ny parkett - så vi klarte oss bra. Men i prinsippet: Er det ikke for slike tilfeller vi har forsikring?? skulle vi ha betalt det av egen lomme ville regningen fort løpt opp i 30-40000,-

for et par uker siden mistet Mattias mitt nyervervede kamera i gulvet så det gikk i stykker. her fikk vi også avslag fra forsikringsselskapet grunnet at kameraets verdi var under 1000kr, selv om det vil koste meg 1200 kr å kjøpe det nå (det var kjøpt på tilbud, og vi var ærlige nok til å legge ved kvitteringen...)

(Her er det siste bildet han tok før det gikk i gulvet - fantastisk flott hva??)
Dette er jo småsummer, men prinsippet i det irriterte meg nok til at jeg tok en telefon til forsikringsselskapet, hvor jegt spurte pent "om ikke forbrukerombudets regel om at man må kunne fremskaffe tilsvarende vare gjaldt her?"

Svaret var, selvsagt "ja". damen i telefonen søkte opp kameraet mitt, sa at hennes billigste nettsøk på produktet var 1119 kr, bestilte og betalte det for meg - og vups: I går lå det et flett nytt kamera til meg i posten. Det er SLIK et forsikringsselskap skal fikse opp i ting.


(Her mitt gamle kamera sammen med esken til mitt


nye kamera...)
nå trenger jeg ikke fortelle hvilket forsikringsselskap vi hadde i det første tilfellet - men jeg vil si at alle mine forsikringer og bankkontoer ble flyttet etter den første skademeldingen. Så spørs det om det om det hjelper fremtidige kunder noe særlig - men jeg tenker at om ALLE utilfredse kunder lar konsekvensen være å bytte selskap - så endres nok kunde- og saksbehandlingen noe....

Jeg håper i hvert fall det.

Nå gleder jeg meg til en fotograferende sommer, for både mor og sønn :)

(og Mattias? Han får nøye seg med det avlagte kameraet mitt..)

søndag 12. mai 2013

Morgenhjørnet

Jeg har et deilig morgenhjørne rett utenfor kjøkkenet. Her er det sol fra vi står opp til ca 12-13 (HVIS det er sol da, vel og merke...).

Det er ikke mye vi har fått brukt den hittil i år, men vi håper nå det kommer seg :)

Nyinnkjøpt Kafésett fra Clas Ohlson (faktisk?!), litt blomster og lys - så gleder jeg meg til å se hvor flott det blir når rosene klatrer oppover espalieret :)

fredag 10. mai 2013

Prosjekt storjenteseng

Silje har hatt en gammel, sleten sovesofa (en blå en til og med) stående på rommet sitt alltid. Den har jo ikke akkurat vært en fryd for øyet, så jeg har hatt et ønske om å erstatte den med noe en stund. Her en dag datt en gylden mulighet i fanget på meg da jeg fikk en gammel furuseng.
Etter en runde med pussemaskin, 2 lag grunning - en ny runde med sandpapir, etterfulgt av høyglansmaling, er den nå klar:)
En lilla drøm som det kan klatres og lekes i, og når kusinen kommer på overnatting kan jentene dele rom. Jeg tror dette skal bli ordentlig kos!

Mer jentete enn dette skal vi lete en stund etter ;)

(det er ikke tanken helt enda at hun skal sove i storjenteseng, men jeg tror den kan bidra til at hun synes det er gøyere å leke på eget rom, i og med at hun ofte får mye moro av å kravle oppi og utav Mattias sin seng å "latesove")

torsdag 9. mai 2013

Mattips

Mmmm. utrolig gode ostehorn!

Jeg varierer ved å putte inni en halv wienerpølse noen ganger, eller oppkuttet ost og skinke :)

De er perfekte til alt mulig! Både bursdagsfeiringer, en koselig lunsj, søndagsturen eller kvelds!

tirsdag 7. mai 2013

TRASS

Den akk så herlige trassalderen er allestedsværende i Skogveien 50 for tiden. Mattias er nå for så vidt over det verste, men Silje derimot.... Om jeg trodde at Mattias var sta og bestemt, hadde jeg ikke forutsett at Silje er enda staere og nærmest urokkelig....

Jeg vet jo at trass er et trasig ord for alderen, og at all utviklingen som skjer nå er ubeskrivelig viktig for utviklingen av selvstendighet og selvfølelse, men noen ganger.....

Silje skal ALT selv! Hun kler på seg selv, blir rasende om det er noe hun ikke får til (jakker, bodyer og selebukser er vanskelig feks..) Og slenger seg i bakken i raseri dersom hun MÅ ha hjelp. Hun vil bestemme selv når vi skal være ute (da bare går hun å tar frem dressen og tar sko på), vil bestemme hvilke dager hun skal i barnehagen (og virker til å ha liten forståelse for at vi kun har plass i barnehagen tirsdag og torsdag...) og vil selv bestemme når vi skal besøke bestevennen hennes.

Hun hyyyler og tramper og klarer som regel å få bra tydelig frem akkurat HVA hun vil....

 Fordelen er jo at hun allerede er superflink! Hun klarer det meste selv i påkledning, spiser fint selv, uten aalt for masse grising, og er en lykkelig liten jente, bare hun får det slik hun vil ;)

Og så er hun jo, selvsagt, verdens skjønneste og beste koseklump, så her er det bare til å prøve å henge med i den rivende utviklingen :)

Jeg kan jo fortsatt føle meg litt trassig selv, så jeg håper min datter vokser det av seg ;) Har du?

søndag 5. mai 2013

Puh!!!

En hektisk, men grådig koselig bursdagssøndag er overstått!

Jeg tror det må ha vært en av de gøyeste dagene i ungenes liv, for de har vært smil, latter og lek hele dagen!





Et koselig og lite barnebesøk først, etterfulgt av familien på middag, resulterer i fornøyde små og store, utslitte barn og halvsøvnige voksne.

Mattias har i hvert fall hatt en flott dag, med gode venner, flott Lynet kake (laget av bestissen min), og ALLE gavene var leker (og opp til flere relatert til Lynet Mcqueen). Det kan vel umulig bli bedre enn det for en 4 årig gutt?!

vinneren av gavene, i hvert fall på lengre sikt, blir nok traktoren fra mormor og bestefar.

lørdag 4. mai 2013

4 år

Forberedelsene er klare til den akk store 4 årsdagen i morgen! Tenk at lille gutten min blir 4 år! Ja tiden flyr (og jeg blir visst eldre og har jeg hørt).

Feires skal det i hvert fall i morgen, med Lynet Mcqueen både her og der, et par barn fra barnehagen og familiebesøk etterpå...

Blir en travel men kjekk dag i morgen ja :)

fredag 3. mai 2013

Mai :)

Etter lengre tids bloggefravær er jeg nå tilbake for å gi dere en deilig stemningsrapport fra vårlige Bergen :)


Jeg har da, selvsagt sommerdekk på bilen, og kjørte pent og forsiktig hjemmefra i morges, (med hjertet litt høyere oppe enn vanlig) og har nå parkert trygt utenfor jobben min.

Om dette fortsetter utover dagen blir det taxi hjem for å si det sånn!
Ellers er vel vårblomstene mine travelt opptatte med å fryse ihjel og den nysnekrede leveggen blir nok ikke malt denne helgen heller.
jeg må bare si: Kom mai du skjønne milde