onsdag 13. oktober 2010

En hjertesak

Jeg benytter ukens mandagstema til en hjertesak :)
En hjertesak for meg er at jeg synes alle må ta stilling til organdonasjon. Man vet aldri hvornår man selv eller en man er glad i mangler et organ, og vi vet heller ikke (heldigvis) hvordan og hvornår vi skal dø. Det eneste som er helt sikkert er at vi en dag skal dø, av en eller annen grunn. Men DET trenger vi heldigvis ikke å ta stilling til :)

Det vi trenger og ta stilling til, og diskutere med den nærmeste familien, er om våre organer skal få redde andres liv gjennom direkte organdonasjon eller forskning.
Hundrevis av nordmenn står i kø, og venter på et nytt organ som kan forbedre deres livskvalitet og kanskje til og med redde deres liv. De færreste tenker over dette før det er for sent. Min hjertesak i dag er ikke å overtale folk om å bli donorer, men ganske enkelt til å ta et bevisst standpunkt!
Vær føre var, ta stilling og informer pårørende om hvilket standpunkt du har!

En blomst til deg som tar stilling :)
Det var min hjertesak og mitt hjertesukk i dag :)

3 kommentarer:

  1. Eit flott innlegg av ein viktig sak!!ha ein fin onsdag;-)

    SvarSlett
  2. Ja, det er kun en av alle de tingene, som vi glemmer og ta stilling til, men kanskje den viktigste...

    SvarSlett
  3. Hei Hakking (også kalt Tunisisk hekling) er en gammel håndarbeidsform som er nær beslektet med hekling. Det er en teknikk som er enkel å lære seg. Til små arbeider kan en bruke vanlig heklenål, men jeg anbefaler å bruke de spesielle hakkekrokene. De ser ut som en heklenål, men er mye lenger.Ha ei super helg klem Lisen;-)

    SvarSlett