mandag 22. november 2010

Julegaver

"Markedet" bugner over av GODE veldedige formål, som vi kan støtte og "gi" hverandre i julegave.
Jeg synes det er helt fantastisk at det finnes så mange flotte tiltak i Norge!
Men: Når det kommer til jul, så liker jeg faktisk og tusle rundt i butikkene og kjøpe små og store ting til mennesker jeg er glad i. Det er koselig og gøy og tenke ut ting som passer den enkelte, og jeg gleder meg til å gi det bort.
Jeg liker også å pakke disse tingene inn selv og putte små merkelapper på...Derfor så gir jeg ikke bort en geit eller et støttemedlemsskap til noen av mine nære i julegave.
MEN jeg er støttemedlem i flotte organisasjoner! Jeg kjøper også julegave til megafonselgerne, og sko til barna i Haapet.
Dette er ting (jeg mener) vi skal støtte fordi vi ønsker det, fordi det er fantastiske tiltak, satt i gang av initiativrike og flotte mennesker, ikke for å gi "givergleden" videre til en som, kanskje ville valgt et annet formål om de fikk velge.
Mine søsken og jeg kjøper ikke lengre julegaver til hverandre, men kun til hverandres barn, og donerer selv, til en valgfri organisasjon, det beløpet vi ønsker, i stedet for å kjøpe gaver til oss voksne, som alikevel har alt. Da får vi støttet det vi vil, med det vi vil :)

Nå tusler jeg ut på juleshopping og koser meg med det :D

1 kommentar:

  1. Heisann! God morgen!
    Weeee nå ble jeg hoppende glad! tusen tusen takk, dette var gøy! Lenge har jeg ønsket meg fargerike strikkesokker! Men Jeg vet ikke om jeg tørr be deg strikke nye.. uff det virker som et veldig arbeid! Skal få sendt deg min adresse jeg, gleder meg. Har du en mail adresse jeg kan sende til?
    Så fint innlegg om juleshopping, jeg er helt enig med deg. jeg og liker så godt å pakke inn gaver! Og jeg er veldig glad i å få gaver også :) I vår familie går vi unge fortsatt som barn.. Heldigvis! :)

    mvh med et lekent sinn

    SvarSlett