tirsdag 28. juni 2011

sunt eller farlig?

Frukt + tran = forferdelig usunt?

Jeg vet nå ikke helt jeg.... I altfor stor grad driver kostholdsråd og dreier seg om hva som kan være fetende/slankende, fremfor hva som er sunt!
Jeg blir kort og godt litt tussete over alt som blir sagt av råd og regler, og nekter konsekvent å forholde meg til noe som helst annet enn offisielle kostholdsråd fra helsedirektoratet! Gårsdagens BT artikkel om at du blir fet dersom du svelger tranen (eller spiser fet fisk) samtidig som måltidet innholder karbohydrater, gjør meg nesten sinna!! Men bare nesten... I akkurat denne artikkelen påpekes nemlig dette, at slankende eller ei, så er diverse dietter skadelige for kroppen på andre måter, og at det beste for kroppen vår, fortsatt er å følge helsedirektoratets retningslinjer. Så da fortsetter jeg (som før) og koser meg med godt brød, masse frukt og tranen min :)

Men.. Jeg startet også å ta tran, hver dag her for 7 måneder siden - og jaggu har jeg ikke lagt på meg 10 kilo!? Da er det selvsagt på grunn av tranen det da, og ikke babyen?


4 kommentarer:

 1. Helt klart tranen sin skyld ;) La også godt på meg da jeg tok tran.. i sånn ca 9 mnd. Gikk tom for tran, og nå er jeg lett som en fjær ;)

  SvarSlett
 2. Jeg tar trankapsler, men det er vel like så fetende? Enig at fokuset bør være på sunn mat, ikke alt annet. Det er fryktelig mange råd ute og går...

  SvarSlett
 3. Så du syns eg burde værr fornøyd med stoffet altså, tihi :o)

  E veldig babysyk da kjenne eg, men må vel finne ein mann fysst :o)
  Kossen går det med babyen din da?
  Du kan nok ikkje skylde på den for dine 10 kilo nei... ;o)

  SvarSlett
 4. Jaja... jeg la på meg 23 kg UTEN tran, så er mindre fetende å faktisk ta det :)

  SvarSlett