lørdag 28. juli 2012

En smakfull verden....

Lillemor er blitt 10 måneder, og er ivrig i den uendelige jobben med å bli kjent med verden, gjennom munnen ;) Det er såp fascinerende at alt vi har rundt oss i voksen alder, bare vet vi hvordan føles i munnen... For vi putter vel ikke ullteppet i munnen? Lekebilen? Småstenen? Men hvis du ser noe for deg og prøver, så kan du (i hvert fall kan jeg) lett gjenkjenne smaken og følelsen av å ha smakt det før. Og det er nå Silje opparbeider seg disse erfaringene, som merkelig nok sitter i oss resten av livet. Hun smaker på ALT!!!

Det er gøyest å spise selv! Å kna skivene mellom fingrene, kaste de på gulvet, skvise jordbærene godt inni håndflaten og, etter lengre tids utforskning, putte det i munnen.


Ellers tror jeg alle lekene putene, teppene og bøkene i hennes høyde er prøvesmakt. I går tenkte jeg (litt sent kanskje?) å introdusere tegning, og fant frem Stockmar fargestiftene. Og ble raskt påmint hvorfor det var en god ide å ha farger av økologisk giftfritt materiale. Det var svært lite gult på arket og svært mye gult rundt munnen, for å si det sånn...

Men det er jo ikke noe rart, for jeg kan faktisk godt forestille meg hvordan farger smaker, så den erfaringen har jeg jo gjort selv ;)

3 kommentarer:

 1. Det har jeg aldri tenkt på, hvorfor jeg vet hvordan alt smaker, men selvfølgelig er det derfor! Og mens jeg skriver nå, er min ni måneder gamle Bustegutt i ferd med å erfare smaken av mammas tottelott. Sikkert ingen god erfaring :p
  God lørdag!

  SvarSlett
 2. Heisann,

  var et godt tips du gav med spiselig fargestifter. Har tenkt å kjøpe noen til B, men hadde faktisk ikke tenkt på at de også gikk i munnen :)

  SvarSlett
 3. Hei :) Ja, Stockmar fargene kjøpte jeg på Alveslottet, men de selges nok flere steder også ;)

  SvarSlett