onsdag 12. juni 2013

Hjemmelaget syltetøy

Jeg har jo hatt nordeuropas kanskje høyeste rabarbra i bedet mitt, og i dag skulle den endelig nyttes (og nytes...)



I dag har jeg laget mitt livs første porsjon med jordbær/rabarbra syltetøy. Forbausende enkelt og ytterst smakfullt..

1 kg bær gav kun 4 glass syltetøy - men på en måte er det nok like greit! Det er jo grenser for hvor mye syltetøy vi spiser...

Hoveddommeren i panelet mitt likte det varme syltetøyet veldig godt, tross begynnende skepsis :)

Oppskrift fra klikk.no:
500 g rabarbra
500 g ferske jordbær
500 g sukker
0.5 pose certo syltepulver
Fremgangsmåte
Skyll og skrell rabarbraen om nødvendig. Skjær den i skiver.
Rens jordbærene og del dem i to eller fire.
Kok rabarbra og jordbær med halvparten av sukkeret i 5-10 min eller til rabarbraen er mør.
Bland Certo syltepulver med resten av sukkeret, rør blandingen i syltetøyet og la det koke i 3 min.
Fyll syltetøyet på varme, rene glass, som skrus til med det samme.

2 kommentarer:

  1. Hei ;)
    En veldig koselig og fin blogg du har her! Og dette innlegget gav meg skikkelig sommerfølelse ;) Rabarbra ER sommer, og smaker veldig godt. Har aldri prøvd rabarbra og jordbær sammen i syltetøy, men høres veldig godt ut, så det må testes ;) Takk for inspirasjon!
    Sommerlige klemmer din vei ... ;)

    SvarSlett
  2. Håper du får laget en god porsjon syltetøy du også, for det smakte godt :)

    SvarSlett