lørdag 10. mars 2012

Gjenbruk...


I dag har jeg hatt halve familien med på loppis. Ikke bare Silje og Mattias, men 2 danske onkler samt min mor, ble dratt med til Florvåg barneskole, der en ungdomsskoleklasse holdt loppemarked til inntekt for klassetur! genialt påfunn egentlig (jeg er usannsynlig lei av loddsalg og kakebokssalg, i og med at der er ca 80 skolebarn i gaten min...).

Det som er gøyest når det er ungdommer som
"holder" loppemarkedet er jo klart at det finnes mye fint til barn, for en billig penge.
I dag slapp jeg unna med en hundrelapp! Da fikk
jeg ny lekekorg til Silje, vognrangle til Silje, lego, perler (i 2 størrelser), 5 Disney/Ole Brum bøker og sykkelhjelm til Mattiasen! Etter at vi kjøpte sparkesykkel til Mattias for et par uker siden trengte han faktisk en hjelm.

Det vittige er at jeg hadde "gruet meg" for å gi han det, for han er så sær mot nye ting, og hater i utgangspunktet å gå med ting han ikke er vant til. Så da han i dag løp bort til denne hjelmen og erklærte at den ville han ha, var moren lett å be. Siden har hjelmen vært på hodet mens vi perlet, syklet, leste bok og spiste lørdagsgodt :)
Det er rart med det, hvordan noen ting bare helt naturlig er kjempegøye...
Jeg liker å slepe med meg Mattias på loppis. Jeg synes det er bra at han lærer at vi kan kjøpe ting brukt, og jeg synes det er viktig at han lærer at "hans gamle ting" kan leveres videre til andre. Når vi leverer ting til innsamlinger eller asylmottaket, må Mattias selv velge et par ting som han skal gi vekk, og det har gått fint.

Her i løpet av våren holder kvinne- og familielaget barnebruktmarked (der barna selv får litt av det tingene selges for), og der tenkte jeg at en ny runde med lekesortering kunne gi lekene hans et nytt liv, og Mattias kunne "tjene" noen kroner som han kjøpe seg en ny ting for (eller spare- det liker han også)

Barnebruktmarkedet er ganske enkelt genialt. Sist kjøpte jeg en god del utstyr til baby, og i år ser jeg muligheten til å selge en del av det videre :) Det er deilig å vite at tingene får nytt liv - Hehe, dette ble jo rene hyllestinnlegget for gjenbruk ;)

4 kommentarer:

 1. Amen altså!
  Vi har lyst til å lære Bustetrollet vårt de samme tingene når han blir litt større. Og barnebruktmarkedet hørtes jo supert ut! Det må jeg sjekke ut om finnes heromkring også :D
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 2. Ja barnebruktmarkedet er supert! du setter summen på varen selv, så tar familielaget en viss prosentandel av salgssummen (tror det er 10-20 % de tar for jobben). Alle merker egne varer med navn og sum, så tar familielaget vare på de lappene fra solgte tig slik at de vet hvem som skal ha hvor mye penger. kjempelurt :)

  SvarSlett
 3. thank you so much. fosbobetr good Archive

  SvarSlett