onsdag 23. oktober 2013

Hjemmelaget sjokolade

Jeg har eksperimentert litt med hjemmelaget, økologisk sjokolade (uten sukker, bare for å toppe det...)

Jeg bruker Cashewnøtter (50 gram) økologisk kakaomasse (120 gram), sukrinmelis (40 gram) og kakaosmør (60 gram), som smeltes i vannbad.
Cashewnøtter ristes på tørr panne i litt salt og røres  (samtidig med sukrinet) i sjokolademassen etter denne er smeltet.

Akkurat denne oppskriften ble litt for lite søt etter min smak, neste gang plusser jeg på med en skje agavesirup og øker opp til 50 gram sukrinmelis.

Men- ungene likte sjokoladen slik som den er da ;)

2 kommentarer:

  1. Wow, så flink du er, og så utrolig gøy det må være for ungene !! ;) Dette tror eg må prøves frem omot jul. Kan være greit med litt sjokolade som er litt sunnere enn andre ;) Takk for tips og inspirasjon !
    Ha ei fortsatt fin uke
    Klem

    SvarSlett
  2. Ja, det er kos (og litt stress) he he, men som sjokoholiker må jeg satse litt sunnere av og til ;)

    SvarSlett