lørdag 24. juli 2010

ABC tema

Jeg kom ganske tilfeldig over denne bloggen, med innlegget om ABC leken. Hvor man hver uke legger ut et innlegg til en bestemt bokstav. Jeg elsker jo å leke så jeg henger meg med på ukens bokstav og velger Oppskriftsbøker for O.
Skapet mitt er nemlig fyllt med oppskrifter, Oppskrifter jeg nærmest aldri bruker.Jeg har et par oppskrifter som jeg bruker om og om igjen (som denne hvetedeigoppskriften), og har forsøkt flere ganger å bli flinkere til å bruke disse fine Oppskriftsbøkene som familie og venner en gang har synes at jeg skal ha, UTEN særlig hell... (Min neste plan er å bake denne sjokolade og blåbærpaien, siden Mattias og meg har plukket så mye blåbær i det siste.)Som oftest ender jeg opp med å ha bladd i en bunke bøker, for så å bare søke etter en passende oppskrift på nettet! Kanskje er oppskriftsbøkene utdaterte? Kanskje burde oppskriftsbøkene mine få lov til å flytte opp i en kasse på loftet eller på neste loppemarked? Men, nei! De blir nok i hyllen min og støver ned! Det er jo ting folk jeg bryr meg om har kjøpt til meg :)Uansett er det jo noe som er "kjekt å ha", jeg kan jo få bruk for det en vakker dag :)
Har du noen deilige oppskrifter, gjerne med blåbær, så del dem gjerne med meg :)

9 kommentarer:

 1. Herlige bilder og flott ABC-bidrag. Å så godt det er med blåbær !!!!!!

  Ja, oppskrifter må vi ha. Oppskrifter til både handarbeid og mat :))

  Mang en sein nattetime har eg lagt i senga mi og berre bladd i oppskriftbøker, hels strikkeoppskrifter eller rettere sagt strikkemønster !!

  Ha en riktig fin helg vidare! Herlig foto av veslegutten !

  SvarSlett
 2. Velkommen til ABc i ord og bilder! Kjet at du fant oss! Nå er dette tredje runden og mest sannsynlig Grande finale, men vi avslutter med stil og jeg har allerede fått forespørsel om at noen vil ta over stafettpinnen når jeg gir meg, så det er meget mulig det blir enda flere runder.
  Kjempefint innlegg og bilder på bokstaven O:)
  Jeg har så ufattelig mange strikkeoppskrfter liggende selv om jeg ikke har strikket på årevis, men man vet aldri som du skriver...

  SvarSlett
 3. Fine billeder og godt O-valg, jeg kender godt det med at ha' en masse skønne opskriftbøger, som ikke bliver brugt ret meget. Men somme tider er det skønt at finde inspiration i de dejlige bøger.

  SvarSlett
 4. Det er da skønt med en masse kogebøger fyldt med opskrifter til inspiration. Om man så bruger opskrifterne eller ej er en anden sag :D

  SvarSlett
 5. Ja, bøkene tar jeg nok vare på, i mange år enda :) Det var kjekt å bli kjent med ABC leken, henger meg nok på på den fremover ja :)

  SvarSlett
 6. Heisann,
  Tusen takk for hilsen og ikkje minst tipset om Århus! :o) Det skal eg sjekke ut, for BlogPicnicen skal være i Århus, så me tar oss nok nåke dager i nærheten der.

  Slenge meg på som følger og eg, for her hos deg va det masse gøy!

  SvarSlett
 7. Har óg en forkjærlighet for kokebøker, og kjøper fremdeles nye. Sist to av Gordon Ramsey, som jeg nok må innrømme at jeg ikke har fått utprøvd. Men fine er de! :)

  Godt du fant ABC, veldig mange trivelige mennesker, og alltid hyggelige tilbakemeldinger!
  (Idag er det "mandagstema", også drevet av Petunia.)

  Deilig uke til dere!

  SvarSlett
 8. Hehe, jeg har også mange kokebøker som jeg sjeldent bruker, men har funnet at jeg heller lager meg et word dokument og limer inn oppskrifter jeg finner på nettet og putter dem inn i en perm. På den måten får jeg oppskrifter som er i bruk .)

  Herlige bilder, de to siste :)

  SvarSlett
 9. Jeg har laget meg en notatbok også, hvor jeg skriver inn de "viktigste" oppskriftene. Jeg synes det er litt koselig :)

  SvarSlett