tirsdag 17. januar 2012

Matglede?

En venninne var innom her i formiddag på en kopp kaffe.

Med i posen hadde hun en liten bunke oppskriftsbøker som hun anser seg som "ferdig" inspirert av.


En av disse var "kokebok for barnefamilier" av Lise Galaasen.


Min middagsplan for dagen var kun at vi skulle ha et eller annet med laks (for det lå fremst i frysen i morges...), og lengre enn det var jeg enda ikke kommet i planleggingen da hun kom forbi i ett-tiden...

Da jeg bladde opp på laks i denne boken, kom jeg til "smilende laks". Jeg tenkte at med det navnet måtte det jo bli godt, og satte i gang med p granske "ingrediensene".
Disse var kort og godt "basismat" , alt var i hus, og lettere rett enn dette skal man lete lenge etter!!

Skjær opp noen grønnsaker (eller bruk frosne grønnsaker som i oppskriften)
skjær opp noen rene laksestykker i biter, krydre litt,
lag en fiskesaus (pose eller egenkomponert)
hiv det hele i en form og strø ost oppå.

PERFEKT RETT for meg, som liker å ha gjort alt arbeidet før Mattias hentes i barnehagen.

Da kunne vi bruke resten av dagen på kosing og
leking på gulvet, lese den siste Albert Åberg boken vår og bare kooose oss, mens maten laget seg selv i ovnen (ca 30 min, 220 grader by the way). Det smakte godt også! Så mitt råd til deg er å kaste sammen ingrediensene en gang det passer i morgen, og servere det med poteter eller salat/brød til. Her håper jeg å finne masse lette og sunne oppskrifter, så vi kan gjenfinne litt matglede rundt middagsbordet. (her i huset blir det mye det samme som går igjen ellers...) Er du flink å prøve nye middagsretter?


(her venter Silje tålmodig de 10 minuttene det tok meg å gjøre klart til middagen...)

3 kommentarer:

 1. Åh, her ville eg kommentere alle tre innleggene eg ikkje har sett før, men eg tar alt i eitt her:) Så fin i tøybleier! Vi har brukt det på begge våre to, og bum genious er knallbra! Det er de vi har brukt sidan eldstemann voks ut av brettebleiene da han var 4 mnd.
  Det diktet var herlig!!!
  Vi har laga 6 vekers middagsplan med ulike retter, også lager vi det som er på den. Handling ei gong i veka, og vi er good to go:) Synes det er eit flott system for oss. Så slepper vi å tenkje så masse på det:)

  SvarSlett
 2. Ja, det ernoe slikt jeg og vil begynne med. Bruker nok unødvendig mye tid (og penger) på den måten jeg holder på nå...

  SvarSlett
 3. Så kjekt å lese at du allerede har tatt bøkene i bruk! :)Ble inspirert av den praten om middagsplanlegging vi hadde, så her har vi nå ferdig middagsplan for de neste tre ukene. Victoria var SÅ fornøyd med at vi begynte med ukemiddagsplaner igjen!!!! :)))

  Klem fra Maria

  SvarSlett