mandag 16. januar 2012

Å sammenligneÅ sammenligne...

Ja, nå skal vi jo ikke det!! Jeg vet at barn er unike mennesker som helst ikke skal sammenlignes støtt og stadig med eldre søsken, naboers/venners/øvrig families barn etc. MEN av og til er det jo litt moro da;)

I dag har vi vært på 4 måneders kontroll med Silje (som blir 4 måneder om 3 dager). Det var litt moro i dag for det var fysio med på gruppen. Hun viste oss hvordan vi best kunne hjelpe babyen til å rulle (begge veier) og vi pratet om masse rart rundt utvikling. Hun poengterte selvsagt også at (nesten) alt er normalt, og at variasjonene er mange og store, og at sammenligning av barn alltid er en dårlig ide!!
-Så da sammenligner vi ;)

Mål: 61 cm lang og 6340 gram

Mattias sin 4 måneders kontroll var da han var 4 måneder og 2 dager gammel, så her er det små aldersmessige marginer.
Mål: 64,5 cm lang og 7730 gram


(Bildet er tatt et par dager etter kontrollen, så der han ligger i den første tøybleien sin, er han nok ca 10 dager eldre enn Silje er i dag...)

Vekt og lengde er jo så som så. Mattias veide jo tross alt 700 gram mer enn Silje da han ble født, så utgangspunktet var jo også litt ulikt. Men motorikken er det "verre" med.

Mattias rullet begge veier da han var 4 måneder, likte å ligge på magen og bevegde seg mye. Silje derimot er mer makelig anlagt ;) hun foretrekker at vi hjelper henne med rullingen, syns fort det er slit å ligge på magen og setter stor pris på å bli underholdt i stedet for å underholde seg selv. Begge elsket (elsker fortsatt) å bli bært og sitte på fanget, så der er de like... (Eller er det vi som er like glade i å kose nå som da??)

Men hva så med søvnen?!
Silje har (ikke på jevnlig basis, men det har da skjedd..) sovet natten igjennom noen ganger allerede. Etter en kjapp kikk i Mattias´babybok, ser jeg at første gangen han klarte å sove natten igjennom da var han åtte (8!!!!!????) måneder gammel!?

Så spørs det hva moren setter mest pris på? Tidlig rulling rundt eller tidlig søvn? Jeg tenker svaret sier seg selv ;)

Jaja, nok sammenligning nå for en stund!! Begge er jo heldigvis friske og gode barn, og det er jo kun det som er viktig! Men av og til kan jeg bare ikke dy meg ;)

2 kommentarer:

  1. Theo er 8 mnd og sover enda ikke natten gjennom. Han må ha litt pupp en gang i løpet av natten, men det gjør i grunn ikke så mye. Tiden går så fort, snart ligger jeg sikkert og venter på at han skal komme hjem fra fest! Så, enn så lenge, synes jeg det er helt ok! Som du sa, alle barn er forskjellige, og "alt" er normalt!

    SvarSlett
  2. Ah, barn og søvn...Barn er forskjellige, det er sikkert og visst. Jeg har hatt mer enn en som ikke sov før han/hun passerte et år...

    SvarSlett