fredag 8. april 2011

Nye imput!

Onsdag fant jeg, sammen med alle kollegaer på Askøy videregående skole, veien til Ulvik og Brakanes hotell. Nå er jeg nettop ordentlig "landet" hjemme etter tre dager med refleksjon, nye perspektiver og nye opplevelser.
vi har først og fremst hatt et arbeidsseminar (et særdeles fruktbart et også) med fokus på kulturen i kollegiet, visjon og målsetninger. Innimellom hektiske arbeidsøkter var det lagt inn tid til å nyte utsikten fra hotellet, nydelig mat og kulturelle innslag. Vi er så heldige at Nathalie Nordnes (som er student utplassert hos oss akkurat nå) holdt en nydelig intimkonsert for oss om kvelden. - En konsert som vekket MITT behov for å bli flinkere til å komme meg rundt på konserter igjen snart...
Selvsagt blir det også mye fargerike innspill når man er omgitt av kreative mennesker:)
I tilleg ble vi nå litt historiske i går...
Jeg har vært en av de første 24 gjestene som, noensinne besøkte det nyåpnede Olav H. Hauge senteret. (Vi var vel strengt tatt åpningen)

Her fikk vi utdelt et utdrag av Hauges dagbok. I dagbøkene til Hauge kommer det mange vise ord, mange av dem blir til dikt. Den 14.04.1983 skrev han feks "Alt er sagt. Rett nok ikke på norsk. Men me har vel sagt det som er å segja um veret."

Ja, tenker jeg da, man skulle tro det, men vi fortsetter nå å snakke om det fordet ;)

Ellers "kom jeg på igjen" et av Hauge-favorittene mine, en lærer avsluttet hele seminaret med å lese det høyt for oss, og nå vil jeg gjerne dele det med dere: (ta deg gjerne tiden med å lese det høyt for deg selv- det blir det bare bedre av!!))

Det er den draumen

Det er den draumen me ber på

at noko vidunderlig skal skje,

at det må skje -

at tidi skal opna seg,

at hjarta skal opna seg,

at dører skal opna seg,

at kjeldor skal springa -

at draumen skal opna seg,

at me ei morgonstund skal glida inn

på ein våg me ikkje har visst um.
- Olav H. Hauge -Håper dere får en nydelig helg

1 kommentar:

  1. så deilig med seminar og ny giv :) Vi kan trenge noen påminnelser innimellom om hvordan vi ønsker å jobbe. og ønsker å leve.
    Jeg er helt enig om at det er på tide å få med litt mer konserter... Håper du er med på onsdag :)

    SvarSlett