mandag 28. september 2009

Av og til må jeg være litt alvorlig

Man kan argumentere for og mot verdens eldste yrke til man blir grønn i hodet. Man kan forby og straffe kjøp og salg av sex. Men jeg tror nok, dessverre, at man aldri kan forhindre at det foregår!
Dagens blogg vil handle om prostitusjon, i det håp at et enkelt menneske eller to i hvert fall tenker over konsekvensene dagens lovgivning medfører for de unge jentene som ser seg tvunget til å trekke på gaten.
Jeg mener sterkt at alle mennesker alltid har alternativer, og tar valg utfra det. Når et menneske har det så vanskelig at det valget som taes betinger at du ikke lenger bestemmer over din egen kropp, blir det ikke lettere av at politikere forbyr det du gjør.
Som siste land i Skandinavia er det fortsatt lovlig prostitusjon i Danmark. De danske prostituerte har noen rettigheter og en trygghet som for lenge siden er slettet fra de norske prostituertes liv. I disse dager debatteres det i Danmark om man skal forby sexkjøp. Foreløpig formidles faktisk prostituerte av det offentlige til feks. psykisk utviklingshemmede og psykisk syke. Noe som muligens gjør at statistikkene for overgrep og voldtekter utført av denne gruppen mennesker er lav?
Lovforslaget er kun et populistisk og utelukkende politisk utspill, kommet uten tanke for hverdagen på Istedgade, og alle de små husene rundt i det danske land.
De som jobber i miljøet med de prostituerte i Norge rapporterer om flere og grovere voldshendelser etter forbudet ble innført her. Utnyttelsen av stadig yngre jenter, hallikvirksomhet og trafficing er også økende. Så hvem har vi hjulpet her til lands? Vi har hjulpet sadistiske menn til å slippe unna med vold. Vi har hjulpet bakmennene som nå er sikker på at deres "jenter" holder munn om vilkårene de lever under, og vi har hjulpet de politikerne som synes det ser pent ut, å på papiret, ha et land fri for prostitusjon. En avgjørelse som ble tatt uten noen forskning eller resultater fra andre land som kunne dokumentere noe som helst positiv effeket!
Nå krysser jeg faktisk fingre for at loven IKKE innføres i Danmark, slik at jentene der i hvert fall en liten stund til kan anmelde overgrep, få legehjelp og sikrere rammer rundt sin jobb. Når alt kommer til alt er det kanskje på sin plass med gjennomgang av arbeidsmiljøtilsynet?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar