mandag 14. september 2009

Miljøbevviste lille meg?

Som mange med meg har jeg sett meg litt lei på fulle bosspann og dyre engangsbleier. Jeg har vurdert å bruke tøybleier helt siden Mattias ble født, både av et miljøperspektiv, økonomi og at jeg tror hans hud har bedre av det. Da jeg kom over BIRs tilskudd til kjøp av tøybleier var saken biff. Jeg leste om masse forskjellige på netter men endte opp med at det viktigste for meg var at de skulle være super lette å bruke. Jeg endte opp med disse økologiske "all in one, one size" bleiene. De passer så lenge han bruker bleier, det er bare å knappe de sammen slik som de passer, og så er du klar!
Spent åpnet jeg esken og tok de i bruk! Etter halvannen time var han jaggu våt gjennom! Oops, ikke planen! Etter en kjapp mail til hjemmemamma.no, fikk jeg beskjed om at de jo må vaskes først! (akkurat som nye håndklær har dårlig sugeevne gjelder det selvsagt også bleiene... logisk nok).

I dag har de funket helt perfekt! jeg skifter de ca. hver 4 time, legger de i en bøtte og vasker det sammen med øvrig kokevask. Det eneste som er litt dumt er at de bruker litt lang tid på å tørke, men det er jo strengt tatt ikke forbudt å bruke litt engangsbleier innimellom heldigvis, funker dårlig å bli fanatisk og! Så krise er det jo ikke. Jeg har regnet ut at hvis jeg bruker hver bleie 2 ganger hver uke så er min utgift innspart i løpet av 6 måneder... Så lang tid bruker de strengt tatt ikke på å bli vasket og tørket heller!

1 kommentar:

  1. Kjempbra at du har valgt tøybleier!! Jeg er foreløpig alene om å bruke tøybleier på mitt barn, i Florvåg Barnehage ( med 80-90barn) så det sier jo litt om at dette ikke er så utbredt blant askøyværinger enda. Har brukt TB siden mai, og jeg synes det går veldig greit:-)

    SvarSlett