tirsdag 4. mai 2010

Åpen barnehage

Jeg trodde at åpen barnehage var i alle landets kommuner, at det fantes et samlingssted for småbarnsforeldre som var hjemme med barna sine. Det gjorde det visst ikke! Etter diverse googling, telefoner til kundetorget, helsestasjonen samt venner og bekjente har jeg innfunnet meg med at det kanskje finnes overalt i landet, bare ikke på Askøy! Det eneste jeg har oppdaget er at det finnes et småbarnstreff i regi av Erdal kirke en dag (tirsdager eller onsdager) annenhver uke, så DET skal vi prøve oss på i morgen.
En dag annenhver uke er bare ikke nok! Mattias trenger å leke og utfordres litt.

Han har godt av en periode med tilvenning til å leke med andre barn og bli kjent med den rytmen som er i alle barnehager, før han fra august av skal starte i Furuly barnehage.
Nå bruker vi da Åpen barnehage på Nordnes. Sånn sett er det jo ingen krise å ta båten over og tusle opp på Nordnes. Der har vi det jo super koselig med frilek, samlingsstund og felles smørelunsj, men det blir alikevel litt tiltak når vi bruker 45 minutter på å komme oss dit.

Planen min fremover er å benytte det tilbudet på Nordnes en dag om uken, gjerne om mandagene, og så får vi ta småbarnstreffene i Erdal kirke (dersom de er noe gode) i tillegg.

Ikke det at han ser ut til å trenge den store tilvenningen, fra jeg setter han på gulvet til vi går hjem er han i full sving, og enser knapt at jeg er der, men jeg synes uansett det er godt!
Det er deilig å ha en aktiv gutt!
Og bare tenk:
I morgen fyller han 1 år!

5 kommentarer:

 1. Har de ikke i huset på florvåg lenger???
  Vi gikk der vi..
  hihi har også vært på nordnes.. å snakket nettopp med en veninnne om å treffes der engang jeg har fri fra jobb.. kansje vi kan gå sammen..
  Mini her går forresten også i furuly:)

  SvarSlett
 2. Jeg spurte på helsestasjonen anf Huset i Florvåg, hun sa at det var noen som selv var hjemme med barn som gjorde det før, og at det sluttet da de var ferdig i permisjon...Ja, hadde vært kos å treffes i åpen barnehage, bare gi beskjed når dere har tekt dere utover, så ser vi om det passer:)

  SvarSlett
 3. Anne Elisabeth5. mai 2010 kl. 10:50

  vi vet jo om ei som går i permisjon i oktober;)
  hun kan jo bare starte opp igjen i Huset ;) med litt hjelp fra moi ;)

  SvarSlett
 4. Åpen barnehage e stas! :-) Veldig fin monsterbukse han har fått forresten!

  SvarSlett
 5. he he, jeg var jo på treff i Erdal kirke i dag, og det endte vel opp med at jeg og en til nok arrangerer det der fra høsten av, annenhver tirsdag... typisk meg :)

  SvarSlett