torsdag 9. september 2010

Veldedighet

V for veldedighet:)
"Alle har vel en femtilapp å avse til et godt formål?"
Jeg benytter herved ukens ABCtema til å vise dere alle en bloggende bestemor som (frem til mandag 20 september) perler og selger de nydeligste bokmerkene til inntekt for et humanitært prosjekt i Uganda.Veldedige formål er det nok av, og det er tusen gode grunner til å støtte alle, men DET har vi jo ikke råd til (her i huset i hvert fall).
Da har jeg heller mine faste av de store hjelpeorganisasjonene. I år har jeg valt Røde Kors og Leger uten grenser, men det varierer litt.
I tillegg synes jeg det er utrolig kjekt å kunne bidra på mindre prosjekter også, som feks.Bestemors Uganda-prosjekt og Håpets Brasil-prosjekt:)
Hvilke veldedige formål står DITT hjerte nærmest?

12 kommentarer:

 1. Fint du gør opmærksom på sådanne projekter. Jeg støtter altid Dansk Røde Kors, Børnecancerfonden og Amnesty International :-))

  SvarSlett
 2. Unicef har fått et fast beløp hver måned i flere år. Håper det beløpet gjør en forskjell der det blir brukt

  SvarSlett
 3. Fint indlæg - Vi støtter SOS Børnebyerne fast. God weekend.

  SvarSlett
 4. Flott bidrag til abc, vi har også sos barnebyer som vi støtter, og ellers tv aksjonene hvert år. Og her strikkes det luer og sokker til uteliggere( i London av en grunn, tro de hjemme hadde trengt de like mye)
  Uganda er et flott land som trenger bistand selv om det er av de bedre land der nede .

  SvarSlett
 5. Så da bra du minner oss alle om noe så viktig.

  Ved siden av å gi penger til humanitære organisasjoner - noe vi er litt tilbakeholdne med; sjekk regnskap og lederlønninger!.

  De ganger vi reiser i land der befolkningen har dårligere levestandard enn det vi har, kjøper vi alle tjenester direkte fra lokalbefolkningen. Uten mellomledd.

  GOD HELG

  Jeg blir så glad når jeg ser slike utrolig vakre bilder og samtidig forstår vilken jobb du har nedlagt for å kreere denne nydelige post.

  Takk for at du tar deg tid til å dele noe så vakkert med oss vanlige bloggere;-)

  hilsen
  http://toraamusic.blogspot.com/

  SvarSlett
 6. Veldedighet er vel et av de beste ordene som finnes. Det å kunne hjelpe og støtte er en god følelse, selv om man selvfølgelig ikke kan bidra like mye over alt. Da er det godt å vite at det er mange som bidrar- på hvert sitt område. :)

  Joda, jeg har kjøpt et par bokmerker av smykkas, og de dukket opp i postkassen i dag. Nydelige smykker som vil påminne meg om en herlig person som gir mye av seg selv for å kunne hjelpe andre. Setter stor pris på det. :)

  Hva jeg støtter ellers? Det kommer helt an på tid, sted, lommebok og hvilken organisasjon som trenger mest- akkurat der og da.

  Flott og vekkende bidrag! God helg til deg. :)

  SvarSlett
 7. Rigtig godt V-valg.. jeg støtter ikke fast nogen bestemt organisation. Men giver altid når der er indsamlinger.
  God weekend :-)

  SvarSlett
 8. Veldig fine bokmerker på den siden,
  og et godt formål pengene går til!
  Man kan ikke gi til alle, det går jo ikke, så det er lurt å velge noen få. Hos oss har vi en skole som samarbeider med Gregory Smith i Brasil og de arrangerer Brasil-marked hvert år hvor pengene går direkte til hans prosjekter. Utenom det blir det slike som Bestemors Uganda-prosjekt.

  SvarSlett
 9. Flott V-innlegg. Eg sender eit fast måndagsbeløp til Unicef.

  Så flott perlekunst !!

  Ønsker deg ei fin helg:)

  SvarSlett
 10. Jeg har et fadderbarn i Colombia (Sos barnebyer) og minstemann sin klasse, har et fadderbarn også. Ellers så gir jeg når spesielle ting skjer, slik som flommen nå og andre naturkatastrofer. Jeg gir til forskjellige organisasjoner alt etter hva som skjer rundt omkring i verden.
  Veldig bra valg på V!

  SvarSlett
 11. Så fine bokmerker!
  Har lagt inn bestilling jeg også. :-D
  Ellers støtter jeg Frelsesarmeén mest. Da vet jeg hva pengene går til. Ellers støtter jeg kreftforeningen, SOS barnebyer og Unicef.

  SvarSlett
 12. Så kjekt å lese at de fleste av oss bryr oss og hjelper de som trenger det :) nå ble jeg litt glad :)
  Ønsker alle fortsatt nydelig helg!

  SvarSlett