mandag 19. juli 2010

Lappeteppe

Jeg har fått et lappeteppe!

Jeg har lenge tenkt på at jeg hadde lyst å lage meg et lappeteppe.
Men... Det er jo grenser for hvor gøy det er å strikke 100 lapper, for ikke å snakke om å sy de sammen, så det prosjektet kom liksom aldri i gang.
Nå trenger jeg ikke lage et lengre, for jeg har jo fått et :)

I sommer var vi da, som nevnt hundre ganger før, i Danmark. Hjemme hos Svigersene mine lå dette teppet bare på stolen på rommet "vårt". Jeg har sittet oppå det mange ganger og ammet og gitt Mattias flaske og lest nattahistorie. Jeg har nytt synet av de friske fargene, og tenkt at det var nå litt synd at et så fint teppe "bare" skulle ligge "gjemt vekk" på den måten. Der har det lagt lenge, og nå motet jeg meg opp til å spørre Svigermor om jeg kunne få det...
Det kunne jeg!! Jippy!!

Det viser seg at det er et hennes mor har heklet for mange år siden, og at svigermor fikk det med hjem fra henne fordi hun alltid lånte det når hun var på besøk der.

Noe som gjør det enda mer verdt for meg.

Jeg elsker ting som har en liten historie, samtidig som vi nå har noe fra Riccos mormor i stuen.

En kvinne som jeg aldri fikk møte, heklet en gang teppet som pryder sofaen min og som skal varme oss når det lakker og lir mot vinter. DET er kos det :)

4 kommentarer:

 1. Ja, det er på gutterommet de pynter! Kunne tenkt meg mange, men tror det holder med disse for en gutt... Men nesten ALLE lekene er i stuen, der flyter det over av biler, togbane, duplo, perler og puslespill...;) Så rommer
  t er stort sett ganske så ryddig og fint, verre er det med stuen. Men men, kjekt er det nå med småfolk i hus:)

  SvarSlett
 2. Takk for hyggelig kommentar på bloggen min. Da måtte jeg selvfølgelig snike litt på deg også. Flott blogg har du. Og gratulerer med lappeteppet som dere kan kose dere med på kalde kvelder. (Som det forresten har vært mange av hittil)

  Fortsatt god sommer! :)

  SvarSlett
 3. Så koselig! Ja, det er noe spesielt med ting som har sin historie og som kan leve videre hos dere. :)

  Siri

  SvarSlett
 4. Så flott teppe! Det at det er gammelt og har en historie, gjør det jo ekstra flott!

  SvarSlett