torsdag 22. oktober 2009

Influensavaksine?

Jeg har lidd valgets kvaler de siste dagene. I utgangspunktet er jeg av innstillingen at en influensa knekker ikke meg, og at oppstyret omkring svineinfluensaen har vært ekstremt overdrevet! De siste oppslagene om at barn helt ned til 6 måneder burde vaksineres samt alt helsepersonell, førte til at jeg i formiddag gikk ned til fastlegen min for å drøfte dette...
Med overskrifter som "kun uansvarlige mennesker lar være å vaksinere seg!" i avisene oppleves det rett å diskutere det med fagfolk! Det er godt å ha en lege som har tid:) Heldige oss!
Tankene rundt temaet har vært mange og vanskelige... Meg selv er det ikke så farlig med, det er mest Mattias som bekymrer meg. Jeg synes det er litt skummelt og påføre babyer et stoff som strengt tatt kun er utprøvd i et par måneder.
Jeg er jo hjelpepleier, og skal tilbake til jobbe min om et par måneder, i tillegg er jeg ansvarlig for Mattias! Om jeg skulle blitt syk, ville vel han også blitt det? Etter drøfting frem og tilbake ble vi skjønt enige om at å vaksinere meg var tryggest. At jeg også ammer gjør jo også Mattias noe mer motstandsdyktig. Godt var det i hvert fall å ha bestemt seg!
Jeg ble også glad for at legekontoret var helt enig med meg i at Mattias i første omgang IKKE skulle vaksineres! Så her sitter vi: glad, fornøyd, fri for bivirkninger, og forhåpentligvis influensafri:)
Det er faktisk talt en litt god følelse!

2 kommentarer:

  1. får vi i helsevesenet den nå og altså?
    da er det vel bare å dukke opp hos legen og få seg et stikk en av dagene da=)

    SvarSlett
  2. Ja, hvis de som pleier eldre og syke blir syk... Det sier seg jo selv:)

    SvarSlett