lørdag 19. juni 2010

Hjemmelaget is

En av mine vakre nieser (ja, jeg er ekstremt heldig, så jeg har mange slike), men uansett, en av disse vakre jentene har melkeintoleranse. Med sommer, sol og barn hører is naturlig til, og for meg er det ikke helt det samme med saft is som med vanilje is, så...........
Gjett om jeg ble glad da jeg datt over en oppskrift på melkefrivaniljeis i Bergens Tidende :)
Den blir jeg jo nødt til å dele med resten av verden, for den smakte deilig! Dvs: Den er kjempegod helt til den smelter da er den ikke god lengre, så her er isen som vi har lov til å skynde oss å spise :)
3 egg
150 gram melis
3 ts. vaniljesukker
3,5 dl rismelk

Skill eggeplommer fra hviten
Pisk sammen eggeplommer med melis og vaniljesukker.
Stivpisk eggehviten i en annen bolle og rør den inn
Tilsett rismelken varsomt.
Ha i frys noen timer, ta den ut og pisk igjennom den, før du fryser den ferdig.
Neste dag:
Spis og kos deg :)

4 kommentarer:

  1. Det er godt med hjemmelaget is.. Koselig og besøke andre sine blogger:) Hvis du har lyst kan du bli med på Give Away inne på siden min:) Ha en fin dag videre..!!

    SvarSlett
  2. Så snill du er som lager is som lilleniesen også kan få smake:)

    SvarSlett
  3. Ja, takker for det :) Jeg mener is er en rettighet alle barn har om sommeren, så da blir jeg jo nødt til å bidra :)

    SvarSlett